Marc Zegveld start als nieuwe directeur voor de unit ICT, Strategy & Policy (ISP)

Thema:
Digitale samenleving
20 maart 2023

Op 1 april 2023 start Dr. Marc Zegveld. als nieuwe Managing Director voor de unit ICT, Strategy & Policy (ISP). Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor de unit die zich richt op digitale technologieën en transitiemethodieken voor de maatschappelijke uitdagingen en voor economische groei.

Marc Zegveld

Marcs brede ervaring

Marc Zegveld heeft een brede ervaring. Als managing partner bij adviesbureau TVA Developments adviseerde hij Nederlandse ondernemingen over strategie en beleid.

Na zijn promotie in ondernemingsstrategie combineerde hij zijn werk bij TVA Developments met een aanstelling bij de Technische Universiteit Delft. Daar was hij als Associate Professor verantwoordelijk voor de sectie Technologie, Strategie en Ondernemerschap onderdeel van de faculteit Techniek, Bestuur en Management.

In 2008 is Marc overgestapt naar IBM waar hij onder meer verantwoordelijk was voor ICT en consulting diensten voor alle industriële cliënten in Europa. Hij heeft verschillende boeken en artikelen geschreven. In Het Financieele Dagblad verschenen van zijn hand zo'n 100 columns over strategie, innovatie, technologie en beleid.

Lees meer over de units aandachtgebieden

Strategische analyses en beleid

Hoe versnellen we de energietransitie, hoe moet de innovatieagenda eruit zien en welk type jachtvliegtuig heeft onze krijgsmacht nodig? Bij het oplossen van grote maatschappelijk vraagstukken zijn veel partijen betrokken.

Informatie en communicatie technologie

Informatie en communicatie technologie (ICT) biedt kansen voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en zorgt voor innovatie en economische groei.

Laat je verder inspireren

83 resultaten, getoond 1 t/m 5

10 dingen die je moet weten over 6G

Informatietype:
Artikel

Wat is 6G? Wat is het verschil tussen 5G en 6G? En wanneer is 6G in Nederland? Krijg antwoord op de 10 belangrijkste vragen door TNO-experts.

TNO's EASSI kan adoptie van SSI versnellen

Informatietype:
Artikel

Met EASSI van TNO kunnen issuers en verifiers tijd en geld besparen door te werken met één gateway voor alle SSI-wallets die holders kunnen gebruiken.

TNO-blik op 2030: Digitale privacy en veiligheid voor iedereen

Informatietype:
Insight
21 april 2023

Privacy en (cyber)veiligheid zijn hoekstenen van onze digitale maatschappij. Met slimme innovaties als SSI-technologie kunnen we ervoor zorgen dat burgers voor 2030 zorgeloos online gegevens uitwisselen. Lees hoe.

Nieuwe basislijst met sleuteltechnologieën voor de toekomst van Nederland

Informatietype:
Nieuws
13 april 2023

De basislijst van sleuteltechnologieën uit 2018 heeft een herziening gekregen. Samen met het NWO hebben we de lijst herijkt naar 44 technologieën in 8 categorieën.

Maakindustrie cruciaal voor sterke samenleving

Informatietype:
Nieuws
4 april 2023

Voor een toekomstbestendige economie en samenleving moeten er ingrijpende transities gerealiseerd worden. Lees onze analyse voor de toekomst van de Nederlandse industrie.