Event

Webinar "Predictive twins in de gebouwde omgeving" - 18 november

18 nov 2020

Wil je alles te weten komen over digital en predictive twins? Geef je dan nu op voor ons webinar op woensdag 18 november. Van 14.00-15.00 uur gaan we in op wat een Digital Twin is, wat nodig is om deze te upgraden naar Predictive Twins en hoe je ze in praktijk brengt.

WEBINAR 'PREDICTIVE TWINS IN DE GEBOUWDE OMGEVING' 

Digitale ontwikkelingen in de bouw

De bouwsector staat voor een fikse uitdaging. Zo staan we voor de enorme maatschappelijke opgave om 75 duizend woningen per jaar te bouwen én in hetzelfde tijdsbestek 30 tot 50 duizend woningen te verduurzamen.

Maar tegelijkertijd bieden digitalisering en ontwikkeling van nieuwe technologieën 
ook kansen: er is een toenemende hoeveelheid digitale informatie beschikbaar, computerkracht neemt exponentieel toe en geavanceerde digitaliseringstechnologieën worden ontwikkeld.   

TNO streeft ernaar om bestaande digitale ontwikkelingen te versnellen en nieuwe digitale ontwikkelingen op te starten. Zo ontwikkelen we slimme softwareconcepten, tools, methodieken en richtlijnen. 

Een van de technologieën waarop we ons richten is de Digital Twin: een digitale replica van een asset of een set van assets die door simulatie gedetailleerd inzicht geeft in prestaties en processen. Doordat we tegenwoordig over veel data beschikken van die assets kunnen we hier zelfs voorspellende modellen van maken. Dit noemen we Predictive Twins. 

Kennis

Digitalisering in de bouw

Bestaande digitale ontwikkelingen versnellen en nieuwe digitale ontwikkelingen opstarten. Dat zijn enkele van de ambities van TNO’s businessunit Bouw, Infrastructuur & Maritiem. Zo ontwikkelt TNO... Lees verder
Ons werk

Asset Lifecycle Information Management

Open standaarden, daarmee leggen bouwers en ontwikkelaars in de toekomst informatie vast over de gehele levenscyclus van een te beheren bouwwerk. Om naadloos hergebruik van informatie mogelijk te maken... Lees verder
Ons werk

BIM Bots: autonome cloudapplicaties

Of je nu opdrachtgever, eigenaar, architect, ingenieur, aannemer, specialist of leverancier van bouwmaterialen bent: in de bouw is iedereen gebaat bij een efficiënt bouwproces. Met slimme tools rondom... Lees verder

Agenda
Contact

Prof. dr. ir. Arjen Adriaanse

  • Director of science

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.