nieuws

TNO en financiële dienstverleners lanceren magazine ‘Innovating in cyber security’

15 mei 2017

Op dinsdag 16 mei lanceert TNO in samenwerking met ING, ABN AMRO, Rabobank en Achmea de eerste editie van het magazine ‘Innovating in Cyber Security’. In dit magazine presenteren zij een aantal tastbare resultaten van onderzoeksprojecten uit het Shared Research Programma (SRP) Cybersecurity. Voorbeelden hiervan zijn een lijst van cyberweerbaarheid meters, waarmee de status van cyberweerbaarheid van een organisatie kan worden gemeten en nieuwe methoden om cyberaanvallen op de ICT infrastructuur te detecteren.

Door middel van dit magazine wil het SRP cybersecurity de resultaten van het programma delen met de security-gemeenschap en een bijdrage leveren aan de cyberweerbaarheid van de Nederlandse maatschappij.

In 2014 is een gezamenlijk onderzoeksprogramma van start gegaan met als doel om de preventie en detectie van cyberaanvallen en de response op cybersecurity incidenten naar een hoger niveau te brengen. Samen met de partners in het programma wordt toegepast onderzoek gedaan en daarmee ontstaat een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de producten en diensten die voor de markt ontwikkeld worden.

Eén van de voordelen van dit gezamenlijke onderzoek is dat  (geanonimiseerde) actuele data gebruikt kan worden om ontwikkelde methodieken te verifiëren. Door de gezamenlijke specialistisch kennis van de betrokken partners zijn de uitkomsten van de onderzoeksresultaten van een hogere kwaliteit  dan mogelijk was geweest bij individuele onderzoekstrajecten. Deze uitkomsten hebben geleid tot een voortzetting van het onderzoeksprogramma.

Fysieke exemplaren van het magazine zijn verkrijgbaar bij de ‘Innovating in Cyber security’ stand op de NCSC One conferentie op 16 en 17 mei in het World Forum in Den Haag en het magazine kan hieronder worden gedownload.

Nieuws
Contact

Ir. Reinder Wolthuis

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.