nieuws

TNO tekent Raamovereenkomst Maritieme Innovatie met DMO

02 mei 2018

Al ruim 70 jaar werken we samen met DMO (Defensie Materiaal Organisatie). Om onze goede samenwerkingen in stand te houden heeft TNO een nieuwe Raamovereenkomst Maritieme Innovatie (ROMI) met DMO ondertekend. Sneller uitvoeren van Maritiem gerelateerde onderzoeksopdrachten, is hierdoor weer mogelijk.

TNO heeft een nieuwe Raamovereenkomst Maritieme Innovatie (ROMI) met DMO (Defensie Materieel Organisatie) getekend. Ambities en verwachtingen zijn hoog, zoals de tweet van de DMO vice-admiraal Arie Jan de Waard aangeeft:
[Vandaag nieuwe raamovereenkomst #maritieme #innovatie getekend met TNO @HenkGeveke. Hiermee is snel schakelen met @TNO_nieuws mogelijk. Smaakt naar meer: gaan bezien of we dit ook voor land, lucht en IT moeten doen!]
 
De overeenkomst is bedoeld om verdere samenwerking te bevorderen tussen Maritieme Systemen van de DMO en TNO. Een dergelijke overeenkomst bestond al, maar het maximum aan opdrachten onder die overeenkomst was bereikt. Door de nieuwe overeenkomst is het weer mogelijk om snel Maritiem gerelateerde onderzoeksopdrachten bij TNO uit te laten uitvoeren.

De ROMI is ondertekend door de directeur DMO vice-admiraal Arie Jan de Waard en Managing Director Defensie en Veiligheid van TNO, Henk Geveke. De overeenkomst heeft een looptijd van 6 jaar met een aantal optiejaren.

Defensie en TNO werken al ruim 70 jaar samen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling van modellen en systemen en advisering. Deze intensieve samenwerking komt onder meer tot uitdrukking in deze Raamwerkovereenkomst Maritieme Innovatie (ROMI).

De overeenkomst bevestigt TNO's rol als strategische kennispartner van DMO om het wegvallen van capaciteit en technisch wetenschappelijke expertise op te vangen. Door het afsluiten van de overeenkomst is het voor TNO mogelijk defensie sneller te ondersteunen bij de vele maritieme investeringsprojecten, zoals de vernieuwing van de onderzeebootcapaciteit en vervanging  van de M-fregatten.

Nieuws

Verbetering gebruikerservaring van marine schepen

18 mei 2018
De inkt van de nieuwe Raamwerk Overeenkomst Maritieme Innovatie is nog maar net droog of de eerste opdracht is een al feit. TNO en Bureau Scheepskwetsbaarheid van Defensie Materiaal Organisatie (DMO) gaan... Lees verder
Ons werk

Integrale aanpak patrouilleschepen Koninklijke Marine

Eind 2007 plaatste Defensie de opdracht (467,8 miljoen euro) voor de bouw van vier nieuwe patrouilleschepen en de bijbehorende geïntegreerde sensor- en communicatiesystemen bij Schelde Marinebouw en Thales... Lees verder
Roadmap

Operations & Human Factors: Een effectieve, efficiënte en flexibele krijgsmacht

Mensen halen graag het beste uit zichzelf. Door deze persoonlijke opbrengsten zo groot mogelijk te maken én de interactie met anderen te verbeteren, komen wij tegemoet aan een van de grootste uitdagingen... Lees verder
Nieuws
Contact

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.