nieuws

Rogér Pellemans nieuwe directeur Nationale Veiligheid

11 nov 2020

Rogér Pellemans (46) treedt met ingang van 1 februari 2021 in dienst bij TNO als marktdirecteur Nationale Veiligheid bij de unit Defensie & Veiligheid. Rogér heeft brede ervaring in het veiligheidsdomein, zowel bestuurlijk, politiek als actief aan de front line.

Kennis van het veiligheidsdomein

Marja Eijkman, Managing Director van de unit Defensie & Veiligheid, is content met de komst van Rogér. “Met zijn kennis van het veiligheidsdomein en maatschappelijk betrokkenheid is Rogér een uitstekend opvolger van Krishna Taneja. Wij zijn onder de indruk van zijn achtergrond, ambitie en daadkracht en kijken er naar uit om hem te verwelkomen. De ontwikkelingen in het veiligheidsdomein gaan sneller dan ooit. Rogér zal samen met het team én onze partners de krachten bundelen om veiligheidsvraagstukken aan te pakken.” aldus Marja.

De afgelopen jaren was Rogér Algemeen Directeur Vreemdelingenbewaring Nederland. Hij is in deze functie resultaatverantwoordelijk voor Detentiecentra Rotterdam en Zeist en daarnaast landelijk portefeuille houdend directeur van vreemdelingenbewaring, ICT/Innovatie en HRM.

Carrière Rogér in vogelvlucht

Rogér startte zijn carrière bij de Koninklijke Landmacht, waar hij 13 jaar voor diverse gevechtseenheden, leiding heeft gegeven aan missies en acties. Hij vervolgde zijn carrière bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) alwaar hij als directeur verantwoordelijk werd voor diverse penitentiaire inrichtingen, waaronder de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) te Vught. In de 12 jaar bij DJI heeft Rogér gewerkt in verschillende functies als vestigingsdirecteur, accountmanager en unitdirecteur. 

Rogér is opgeleid als officier aan de Koninklijke Militaire Academie en heeft recentelijk de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Roadmap

Nationale Veiligheid: vizier op veiligheid

Samen met partners in het veiligheidsdomein staat TNO pal voor de veiligheid in Nederland. Het vizier is daarbij gericht op een aantal thema’s. En nu de ontwikkelingen steeds sneller gaan, is het meer... Lees verder

Nieuws
Contact

Mediavragen?

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.