nieuws

Tips voor ouders tijdens de corona-crisis

27 mrt 2020

De actuele maatregelen die getroffen zijn om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben een grote impact op gezinnen. Ouders* dienen zoveel mogelijk thuis te werken en kinderen kunnen niet meer naar de kinderopvang en school, omdat deze gesloten zijn. Om gezinnen hierin te ondersteunen zijn diverse adviezen samengebracht in een tipsheet ‘Coronavirus: Tips voor thuis met je gezin’.

Download de tipsheet ‘Coronavirus: 'Tips voor thuis met je gezin’

Download

De huidige thuisblijfsituatie roept veel vragen op bij ouders én kinderen. Hoe organiseer je nu je gezinsleven en op welke manier betrek je daar je werk bij? Hoe ga je om met de emoties binnen je gezin, hoe giet je het sociale leven in een nieuwe vorm en hoe blijf je samen gezond? Het tipsheet biedt ondersteuning bij het beantwoorden van dit soort vragen.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om te praten met je kind over het coronavirus. Als je kind begrijpt wat er aan de hand is, dan biedt dit veiligheid. Leg uit hoe het risico op besmetting verkleind kan worden. Ook kan je samen op zoek naar informatie. De adviezen die zijn opgenomen in de tipsheet zijn gebaseerd op literatuur en websites van officiële instanties. De tipsheet is ontstaan uit een samenwerking tussen onder andere Pro Parents, IMH Nederland, Argo GGZ en TNO. Tevens worden er vlogs, blogs en webinars door professionals georganiseerd rondom het thema thuiswerk en gezin.

*Als we het over ouders hebben, bedoelen we ook vaste verzorgers.

Volg de verschillende vlogs, blogs en webinars

Hier worden regelmatig updates geplaatst

Leer meer
Nieuws

‘Werken tijdens de Corona-crisis’: TNO adviseert

25 maart 2020
TNO lanceert de HowAmI-app waarbij we het welbevinden van werkend Nederland gedurende de crisis monitoren. Wekelijks worden adviezen geformuleerd en gedeeld om werknemers én werkgevers te helpen zo goed... Lees verder
Nieuws

Expertpanel beantwoordt vragen ziekenhuizen over huisvesting en luchtbeheersing in kader Corona

23 maart 2020
TNO, TU Eindhoven, VCCN en Royal HaskoningDHV stellen hun expertise beschikbaar om de zorgsector te ondersteunen bij acute vraagstukken over de technische infrastructuur van ziekenhuizen in relatie tot... Lees verder
Nieuws
Contact

Dr. Nicole van Kesteren

  • Child Health

Mediavragen?