nieuws

‘Werken tijdens de Corona-crisis’: TNO adviseert

25 mrt 2020

TNO lanceert de HowAmI-app waarbij we het welbevinden van werkend Nederland gedurende de crisis monitoren. Wekelijks worden adviezen geformuleerd en gedeeld om werknemers én werkgevers te helpen zo goed mogelijk te blijven functioneren in deze crisis.

Deel jouw ervaringen in de app en help onze experts!

Aanmelden

De onverwachte situatie waarin we ons door de uitbraak van het Corona-virus bevinden, heeft veel effect op werknemers. Plotseling thuis zitten en niet kunnen werken of meer dan fulltime aan de slag in cruciale beroepen, werken vanuit huis al dan niet met kinderen thuis die onderwezen moeten worden… hoe organiseren werknemers dit?

Wekelijkse blog

Met de HowAmI-app wil TNO inzicht krijgen in de situatie van werknemers onder deze bijzondere omstandigheden en naar aanleiding hiervan adviezen uitbrengen. Welke maatregelen worden er genomen in bedrijven en wat zijn de effecten daarvan? Hoe veerkrachtig zijn we en welke creatieve initiatieven ontstaan er? Resultaten, initiatieven en adviezen van experts worden gedeeld op de site van Monitor Arbeid via wekelijkse blogs.

How Am I app

Werknemers in Nederland worden uitgenodigd om hun ervaringen en creatieve oplossingen te delen. Na het invullen van een basis vragenlijst over de werksituatie en het huishouden, ontvangen deelnemers dagelijks een korte vragenlijst over het verloop van die dag. De vragen kunnen op die dag op een zelfgekozen moment worden beantwoord. De onderwerpen die dagelijks terugkomen betreffen onder andere de (werk)situatie, hoe de dag is beleefd en hoe men zich voelt. De antwoorden worden op een beveiligde omgeving van TNO opgeslagen. Er is geen koppeling tussen het e-mailadres en antwoorden.

Nieuws

Tips voor ouders tijdens de corona-crisis

27 maart 2020
De actuele maatregelen die getroffen zijn om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben een grote impact op gezinnen. Ouders* dienen zoveel mogelijk thuis te werken en kinderen kunnen niet... Lees verder
Nieuws

Expertpanel beantwoordt vragen ziekenhuizen over huisvesting en luchtbeheersing in kader corona

23 maart 2020
TNO, TU Eindhoven, VCCN en Royal HaskoningDHV stellen hun expertise beschikbaar om de zorgsector te ondersteunen bij acute vraagstukken over de technische infrastructuur van ziekenhuizen in relatie tot... Lees verder
Nieuws
Contact

Dr. Noortje Wiezer

  • werkstress
  • mentale gezondheid
  • werkdruk
  • bevlogenheid
  • e-health

Mediavragen?