nieuws

De noodzaak van Social Extended Reality (XR) voor de maatschappij

10 mei 2021

De coronapandemie heeft ons perspectief voor altijd veranderd. Van de manier waarop we communiceren tot de manier waarop we werken. Van onze gedachten over reizen tot onze gevoelens over gezondheid en emotioneel welzijn. Nooit eerder hebben zoveel mensen zoveel tijd besteed aan communicatie op afstand - en nooit eerder werden de grenzen van die communicatie op afstand zo duidelijk.

Maar als we de inzichten die we in deze uitdagende tijd hebben verzameld, gebruiken om ons te concentreren op een paar specifieke innovaties, kunnen we waarschijnlijk enkele van de andere grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd aanpakken. Zoals klimaatverandering en schaarste van hulpbronnen. Hoe? Door de Smart Society mogelijk te maken met het gebruik van XR-technologie. TNO werkt hier dagelijks aan en publiceert hier vandaag een paper over. 

Lees alles over de baanbrekende XR-technologie voor een Smart Society

Download het paper.

Download

TNO is klaar voor de volgende stap en wil spelers uit de industrie, netwerkaanbieders en overheden betrekken bij het realiseren van naadloze, realistische communicatie die een reële impact kan hebben op de wereld waarin we leven. Als we voet aan de grond willen krijgen in de communicatietechnologie van morgen, moeten onderzoeks- en technologieorganisaties, openbare instellingen en de particuliere industrie er vandaag samen aan werken.

Ons werk

Hoe Social XR (Extended Reality) afstanden verkleint

Social eXtended Reality ofwel Social XR staat op het punt om door te breken in de markt. Het laat de afstanden tussen mensen voorgoed verdwijnen en opent de sluizen voor een stortvloed aan ongekende nieuwe... Lees verder
Thema

Dichter bij elkaar dankzij digitale evolutie van onze Smart Society

We zijn allemaal met elkaar verbonden. Ook al zijn je naasten nu ver weg, via de XR-technologie van TNO, zullen we dichter bij elkaar komen dan ooit. TNO werkt samen met partners aan technologie en toepassingen rondom Social... Lees verder
Nieuws
Contact

Dr. ir. Omar Niamut

  • Networks
  • social xr
  • xr technology
  • augmented/virtual reality

Mediavragen?