Paul Preenen

Functie:
Senior scientist at TNO and Professor at Saxion University of Applied Sciences on Employability transitions

Als gepromoveerd arbeids- en organisatiepsycholoog ben ik gefascineerd door mensen, organisaties en werk. Bij TNO doe ik toegepast onderzoek naar the Future of Work. Hoe zorgen we dat mensen en organisaties goed voorbereid zijn op het werk van de toekomst? Wat is de invloed van nieuwe technologie op werk en mensen? Hoe komen we tot lerende, productieve en ondernemende medewerkers, organisaties en communities?

Leerstoel

Employability transitions (University of Applied Sciences)

Onderzoeksgebied

Ik werk als senior onderzoeker bij de afdeling Sustainable Productivity and Employability. Daarnaast werk ik parttime als Lector (Professor of Applied Sciences) Human Capital bij Saxion University of Applied Sciences, voor het Lectoraat Employability Transition. Ook ben ik editor voor het European Journal of Workplace Innovation. Eerder heb ik gewerkt als innovatie-adviseur voor Ministeries en het Netherlands Trade and Investment Office in Taiwan. Verder ben ik expert lid voor de SER geweest, voor de Commissie Sociale Innovatie.

Ik begeef mij graag op het snijvlak van wetenschap, beleid en bedrijfsleven. Mijn kracht is om mensen, ideeën en kennis bij elkaar te brengen en wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar praktische en beleidsrelevante resultaten. Ik ontwikkel graag integrale aanpakken en programma’s gericht op het sociaal innoveren van (mkb-)organisaties en sectoren.

In mijn werk zet ik altijd de mens centraal. “Bevlogen mensen zijn de basis van innovatie, ondernemerschap, duurzame productiviteit en succes. Laten we dus werk, organisaties en communities creëren waarin mensen floreren. Ik zeg: win-win!”

Publicaties

Mijn werk is gepubliceerd in zowel internationale academische als professionele vaktijdschriften.

Leiden - Sylviusweg

Sylviusweg 71
2333 BE Leiden