Paul Preenen

Als gepromoveerd arbeids- en organisatiepsycholoog ben ik gefascineerd door mensen, organisaties en werk. Bij TNO doe ik toegepast onderzoek naar the Future of Work. Hoe zorgen we dat mensen en organisaties goed voorbereid zijn op het werk van de toekomst? Wat is de invloed van nieuwe technologie op werk en mensen? Hoe komen we tot lerende, productieve en ondernemende medewerkers, organisaties en communities?

Ik werk als senior onderzoeker bij de afdeling Sustainable Productivity and Employability. Daarnaast werk ik parttime als Lector (Professor of Applied Sciences) Human Capital bij Saxion University of Applied Sciences, voor het Lectoraat Employability Transition. Ook ben ik editor voor het European Journal of Workplace Innovation. Eerder heb ik gewerkt als innovatie-adviseur voor Ministeries en het Netherlands Trade and Investment Office in Taiwan. Verder ben ik expert lid voor de SER geweest, voor de Commissie Sociale Innovatie.

Ik begeef mij graag op het snijvlak van wetenschap, beleid en bedrijfsleven. Mijn kracht is om mensen, ideeën en kennis bij elkaar te brengen en wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar praktische en beleidsrelevante resultaten. Ik ontwikkel graag integrale aanpakken en programma’s gericht op het sociaal innoveren van (mkb-)organisaties en sectoren.

In mijn werk zet ik altijd de mens centraal. “Bevlogen mensen zijn de basis van innovatie, ondernemerschap, duurzame productiviteit en succes. Laten we dus werk, organisaties en communities creëren waarin mensen floreren. Ik zeg: win-win!”

Projecten

Ik heb ruime ervaring met grootschalige (inter)nationale onderzoeksprogramma’s, publiek-private samenwerkingen en projecten. Ik heb vele competitieve onderzoeksubsidies (mede) verworven.

Media, praatjes en video’s

Ik vind het leuk en belangrijk om de (vak)media te woord te staan en mijn, onze TNO kennis te delen:

  • Filmpje Sharehouse
  • Modern techniekonderwijs: 'Als je een auto uit 1972 kunt besturen, lukt een Tesla ook'. Interview in het Financieele Dagblad.
  • De ondernemende werknemer is een aanwinst voor het bedrijf. Interview in Trouw.
  • Living lab Sharehouse zet zichzelf en anderen in beweging. Featured interview in Logistiek.nl.
  • Motivatie nu belangrijker dan diploma bij aannemen personeel. InterviewNieuwsblad Transport.
  • Keynote over intern ondernemerschap voor de Belgische Overheid.
  • Podcast learning communities. Hoe zorg je voor betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt? Podcast New Business Radio.

Publicaties

Mijn werk is gepubliceerd in zowel internationale academische als professionele vaktijdschriften.

Leiden - Sylviusweg

Sylviusweg 71
2333 BE Leiden