Direct naar de inhoud

Veelgestelde vragen over proefpersoon worden

Heb je een vraag over ons proefpersonenprogramma? Kijk of het antwoord op je vraag tussen onze veelgestelde vragen staat.

Hoe kan ik me inschrijven als proefpersoon?
Via deze link kun je aanmelden als proefpersoon.

Hoe kan ik me inschrijven voor een experiment?
Ga naar het betreffende experiment en druk op de knop aanmelden.

Krijg ik voor deelname aan experimenten een vergoeding?
Voor elk experiment krijg je een vergoeding. Dit betreft een bruto vergoeding die je moet opgeven aan de belastingdienst. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en andere inkomsten moet hier dus belasting over betaald worden. Ook ontvang je een reiskostenvergoeding per experiment tot een maximum van € 15,- per bezoek.

Hoe gaat TNO om met mijn privacygevoelige documenten?
TNO heeft een privacyverklaring opgesteld. In deze verklaring zie je onder andere wie verantwoordelijk is voor de verwerking van je persoonsgegevens, welke persoonsgegevens wanneer worden verzameld en hoe deze gegevens gebruikt worden. Wanneer je proefpersoon wilt worden, dan dien je de privacyverklaring te accepteren. Wanneer je dit niet doet, kun je niet als proefpersoon worden geregistreerd. 

Hoe weet ik of ik aan een experiment kan deelnemen?
Per experiment worden de selectiecriteria van het betreffende experiment benoemd. Wanneer je hieraan voldoet, kun je je inschrijven door op de button ‘Inschrijven’ in de advertentie van het experiment te drukken. Nadat je het privacy statement hebt geaccepteerd, kun je inloggen wanneer je al een account hebt. Heb je nog geen account, dan kun je hier je persoonsgegevens invullen en je profiel aanmaken.

Hoe vaak mag ik aan experimenten meedoen?
Je mag aan alle experimenten mee doen, mits je aan de selectiecriteria voldoet van het betreffende experiment. Wel is het soms zo dat deelname aan een onderzoek niet mogelijk is, als je eerder aan een ander soortgelijk experiment hebt deelgenomen. Dit staat dan altijd bij het experiment vermeld.

Kan ik elk moment stoppen met een experiment indien ik mij bedenk?
Ja, dit is mogelijk. Wel kan het zijn dat je dan niet de volledige vergoeding ontvangt.

Wat is de Medisch Ethische Toetsingsommissie (METC)?
In erkende Medische Ethische Toetsingscommissies (MET’s) worden voorstellen voor medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen beoordeeld. Dat is zo bepaald in de Wet Medisch-wetenschappelijk Onderzoek met mensen (WMO). Zij beoordelen ieder onderzoek/studieprotocol op haar wetenschappelijke waarde, het respect voor de positie en veiligheid van de proefpersoon en de praktische uitvoerbaarheid. Zonder een positief oordeel van een METC mag het onderzoek niet worden uitgevoerd.

Ik heb geen mobiel nummer, kan ik me dan inschrijven als proefpersoon?
Dit is helaas niet mogelijk, omdat we een mobiel nummer nodig hebben zodat we je je inloggegevens kunnen toesturen.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?
Zie onze contactpagina.

Hoe schrijf ik me uit?
Om je uit te laten schrijven als proefpersoon kun je een e-mail sturen naar [email protected] met het verzoek om je uit te laten schrijven als proefpersoon.

Wat houdt anamnese in?
Voor sommige experimenten is het nodig dat de arts beschikt over extra informatie over de proefpersoon. Wanneer dit noodzakelijk is, krijgt de proefpersoon die zich heeft ingeschreven voor een experiment een vragenlijst die moet worden ingevuld. Hierop staan vragen over de gezondheid van de proefpersoon. De arts beoordeelt aan de hand van de ingevulde vragenlijst of de proefpersoon mag deelnemen aan het experiment. De ingevulde vragenlijst wordt vertrouwelijk behandeld en alleen ingezien door de arts. Ook wordt deze na de wettelijke bewaartermijn vernietigd.

Ik heb deelgenomen aan een experiment, wanneer word ik betaald?
Betaling van de vergoeding en de reiskosten (indien van toepassing) gebeurt doorgaans binnen 4 tot 6 weken na deelname. De betaling vindt plaats op het door de proefpersoon aangegeven rekeningnummer. Wanneer dit verandert, dan kan de proefpersoon dit veranderen in de profielinformatie. Heb je na 6 weken nog geen betaling ontvangen, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Algemeen

Word ook proefpersoon!

TNO heeft als doel om mensen en kennis te verbinden en zo innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Om dit doel te bereiken voert... Lees verder
Algemeen

Contact proefpersonen

Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent om proefpersoon te worden. Al onze contactgegevens vind je hier. Lees verder

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.