Wij richten ons op tien maatschappelijke aandachtsgebieden.
TNO werkt veel samen met bedrijven, overheden en andere organisaties. Onze kennis en expertise is gericht op toepassing met en voor anderen.
We ontwikkelen kennis niet om de kennis, maar om de praktische toepassing.
TNO biedt je de kans om grensverleggend werk te doen en klanten en samenleving te helpen met innovatieve, praktische, slimme oplossingen.
Op TNO Insights lees je verdiepende interviews en artikelen. Laat je inspireren door de innovaties van TNO!
Kijk door de ogen van TNO en ontdek hoe wij met innovaties voor medicijnontwikkeling bijdragen aan het leven van morgen.
Pillen zijn geweldige uitvindingen, maar houden te weinig rekening met de verschillen tussen mensen. Gelukkig maken nieuwe testmethodes het steeds beter mogelijk om medicijnen veel sneller, veiliger en nauwkeuriger te testen. Nieuwe productiemethoden maken het daarnaast mogelijk om de medicijnen beter af te stemmen op verschillende soorten lichamen. In de laboratoria van TNO worden de eerste gepersonaliseerde 3D-pillen al geprint.
Een kind heeft een veel lagere dosering van een medicijn nodig dan bijvoorbeeld een volwassen man. Hoe zorg je ervoor dat een pil precies de juiste dosering heeft? Een oplossing is de 3D-printtechnologie. TNO werkt samen met Erasmus Medisch Centrum aan innovaties om voor elke patiënt op maat gemaakte medicijnen te kunnen maken.
Een nieuw medicijn ontwikkelen duurt ongeveer 13 jaar en kost tussen de 1,3 en 2,5 miljard dollar. Dit komt doordat een veiligheidsonderzoek vaak pas in de laatste en dure fase van een klinische onderzoek kan gebeuren. TNO heeft een innovatieve technologie ontwikkeld waardoor het veiligheidsonderzoek eerder kan plaatsvinden. We combineren hiervoor microtracing met Accelerator Mass Spectrometry (AMS). Zo voorkomen we dat geneesmiddelen met een hoog veiligheidsrisico doorgaan naar grootschalige en dure klinische studies. Snellere en veiligere medicijnontwikkeling is iedereen bij gebaat, vooral de patiënt.
Een ziekte behandelen zonder medicijnen, maar met een op maat gemaakte leefstijl. Zie jij het voor je? TNO-er Suzan Wopereis en haar collega’s wel. Zij onderzochten waarom een specifieke behandeling van Diabetes type 2 bij de ene patiënt wel aanslaat en bij de andere niet. Hun ontdekkingen resulteerden in een gepersonaliseerde aanpak van een leefstijlverandering.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten
Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.