Ons werk

Opleiding Jeugdarts

Wil jij in staat zijn een adequate bijdrage te leveren aan het bevorderen van de gezondheid van de jeugd in jouw regio? Dan is het belangrijk om te beschikken over de juiste competenties. TNO biedt hiervoor de opleiding Jeugdarts KNMG, 1e fase opleiding arts Maatschappij en Gezondheid.

De opleiding kent 2 startmomenten per jaar met tussentijdse instroommogelijkheid. De opleiding arts Maatschappij en Gezondheid (M&G) bestaat uit twee fasen. De cursorische delen van de profielopleidingen van de eerste fase duren twee jaar en zijn beroepsgericht. Deze fase wordt afgesloten met een registratie door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) in het desbetreffende profiel. De tweede fase duurt eveneens twee jaar en is gericht op beleid, management en wetenschappelijk onderzoek. Na succesvol afsluiten van deze fase volgt een registratie als arts M&G in het BIG-register. Lees meer over de opleiding/startmomenten, het curriculum, de opleidingsduur en de subsidiemogelijkheden in de brochure.

Start- en instroommogelijkheden

Instroom januari 2017 (Leiden)
Start april 2017 (Eindhoven)
Instroom september 2017 (Eindhoven)
Start september 2017 (Leiden)

Kosten eerste fase

In 2017 bedragen de kosten voor de volledige eerste fase 29.300,- euro. Dit is inclusief het profielonderwijs, de sociaal geneeskundige basismodulen en inhalen van gemist onderwijs. Exclusief zijn kosten voor de leermiddelen, de inschrijving in het opleidingsregister van de RGS en keuzeonderwijs. Afhankelijk van het gevolgde onderwijs bedragen deze laatst genoemde kosten, ongeveer € 3.000,- excl. extra begeleidingsuren (opleiding op maat). Meer informatie over de opleiding 2017 kunt u nalezen in de folder die u hieronder aantreft in de rubriek downloads.

Introductiecursus JGZ 0-18 jaar

Voorafgaand aan de start van de opleiding bieden we de Introductiecursus JGZ 0-18 jaar. Dit is de verplichte eerste module van de Opleiding arts Maatschappij en Gezondheid, profiel jeugdgezondheidszorg. De cursus omvat 6 dagen. De basiskennis die nodig is om te gaan werken in de JGZ wordt aangeboden. Zie voor informatie over de cursus en inschrijving de website van de NSPOH.

Terugkomdagen

Voor praktijkopleiders/ artsen met gedelegeerde taken van de opleiding jeugdarts KNMG organiseren we ieder jaar een aantal terugkomdagen. Hierin staan opleidingskundige en didactische thema’s centraal. Ook wordt aandacht besteed aan actuele ontwikkelingen en de vertaalslag daarvan naar de praktijkopleiding en de rol van de praktijkopleider. De eerstvolgende terugkomdag is op donderdag 9 november, zie de agenda voor een toelichting en inschrijven.

Aanmelden en informatie Opleiding Jeugdarts

Aanmelden en informatie

U kunt zich aanmelden voor de opleiding door middel van het formulier (PDF) onder Downloads. U kunt ook contact opnemen met ons via onderwijs@tno.nl

e-mail
n.b. Sla voor gebruik de pdf eerst lokaal op met een unieke naam door op de link met de rechtermuisknop te klikken. Open Acrobat Reader en ga vervolgens naar de locatie waar het bestand is opgeslagen om de template in te vullen en te verzenden.
Ons werk

Terugkomdag 9 november 2017

Voor praktijkopleiders/ artsen met gedelegeerde taken organiseert het team Onderwijs en Professie van TNO op 9 november 2017 een terugkomdag. Lees verder

Locatie Leiden - Schipholweg

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

Secretariaat Onderwijs

Contact
E-mail

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.