Operations & Human Factors: Een effectieve, efficiënte en flexibele krijgsmacht

Mensen halen graag het beste uit zichzelf. Door deze persoonlijke opbrengsten zo groot mogelijk te maken én de interactie met anderen te verbeteren, komen wij tegemoet aan een van de grootste uitdagingen van nu: meer presteren met minder personeel. Bij Human Effectiveness onderzoeken wij hoe mensen hun zelf opgelegde beperkingen kunnen overwinnen, welke werkzaamheden het beste aansluiten bij hun capaciteiten en hoe de wisselwerking tussen mens en machine soepeler kan. Relevante informatie voor onze opdrachtgevers bij defensie en de hulpdiensten, maar steeds vaker ook voor andere organisaties en bedrijven.

REËLE OMSTANDIGHEDEN SIMULEREN

We verzamelen, verrijken en modelleren (satelliet)data waardoor onze militairen zich optimaal kunnen voorbereiden op missies. Daarbij maken we veel gebruik van virtual en augmented reality. Door simulaties op een slimme manier met elkaar te verbinden, creëren wij meerwaarde in trainingen. Simulatietrainingen bootsen locaties zeer reëel na, weersomstandigheden, materieel en menskracht. Virtual en augmented reality maakt trainingen van gevaarlijke situaties mogelijk die anders onuitvoerbaar waren, ze zijn veilig en kostenbesparend.

SLAGVAARDIG EXPERIMENTEREN

Met de krijgsmacht toetsen we nieuwe concepten vooraf aan de praktijk met het Concept Development through Experimentation (CD&E). Wij creëren een creatieve omgeving om te experimenteren met nieuwe beveiligingsconcepten, werkwijzen voor crisisbeheersing of het aanschaffen van materieel. Met CD&E halen militaire organisaties of bedrijven maximaal rendement uit hun bedrijfsinvestering.

EFFECTIEVER PRESTEREN

Bij Human Factors onderzoeken wij hoe mensen beperkingen kunnen overwinnen en hoe werkzaamheden beter kunnen aansluiten bij hun capaciteiten. Zeker bij Defensie moeten mensen zijn voorbereid op prestaties in extreme omstandigheden. We gaan na hoe we ze gemotiveerder en weerbaarder kunnen maken zodat ze zwaardere psychologische of fysieke taken aankunnen. Met deze kennis kunnen wij in een vroeg stadium gevoeligheid voor stress of een burn-out inzichtelijk maken. We leren mensen om te gaan met stressvolle gebeurtenissen zoals geweld en trauma’s. Behalve Defensie, politie en hulpdiensten maken steeds vaker organisaties en bedrijven gebruik van onze kennis op dit gebied.

SAMENWERKING MENS EN MACHINE

We bouwen simulatiemodellen die we voorzien van gegevens over menselijk gedrag en interactie met andere systemen. Voor veel simulatie- en analysetoepassingen zijn deze toevoegingen bijzonder waardevol. We hebben geavanceerde tools ontwikkeld voor het programmeren van realistisch gedrag en de integratie met andere systemen. Onze gedrags- en systeemmodellen zijn soepel te integreren binnen bestaande architecturen.

Nieuws

Hoe kun je optimaal presteren onder veeleisende omstandigheden?

14 december 2017
Fit for function, fit for action, fit for life; met deze slogan richt het TNO Business Team Human Performance & Health zich in hun onderzoek op het optimaal laten presteren van professionals onder... Lees verder
Nieuws

Flexibel om kunnen gaan met stressvolle situaties

14 november 2017
Professionals van Defensie, Politie en Brandweer moeten optimaal presteren onder fysieke en mentaal zware omstandigheden. Ze hebben bijvoorbeeld te maken met levensbedreigende situaties, fysieke uitputting,... Lees verder
Nieuws

TNO en NLR ondersteunen Defensie met onderzoek naar de mogelijkheden van simulatie-netwerk

16 mei 2017
TNO en NLR gaan Defensie ondersteunen met het onderzoeken van de mogelijkheden van een simulatie-netwerk. Met deze nieuwe mogelijkheden kan Defensie besparen op opleiding en training (O&T) en kunnen militairen... Lees verder

70 jaar Defensie Onderzoek

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.