Operations & Human Factors: Een effectieve, efficiënte en flexibele krijgsmacht

Mensen halen graag het beste uit zichzelf. Door deze persoonlijke opbrengsten zo groot mogelijk te maken én de interactie met anderen te verbeteren, komen wij tegemoet aan een van de grootste uitdagingen van nu: meer presteren met minder personeel. Bij Human Effectiveness onderzoeken wij hoe mensen hun zelf opgelegde beperkingen kunnen overwinnen, welke werkzaamheden het beste aansluiten bij hun capaciteiten en hoe de wisselwerking tussen mens en machine soepeler kan. Relevante informatie voor onze opdrachtgevers bij defensie en de hulpdiensten, maar steeds vaker ook voor andere organisaties en bedrijven.

Werk je in defensie en veiligheid? Ben je geïnteresseerd in het wat, waarom en hoe van alles hybride?

Download nu de nieuwe publicatie van TNO en HCSS: Hybrid conflicts: The new normal?

Download

REËLE OMSTANDIGHEDEN SIMULEREN

We verzamelen, verrijken en modelleren (satelliet)data waardoor onze militairen zich optimaal kunnen voorbereiden op missies. Daarbij maken we veel gebruik van virtual en augmented reality. Door simulaties op een slimme manier met elkaar te verbinden, creëren wij meerwaarde in trainingen. Simulatietrainingen bootsen locaties zeer reëel na, weersomstandigheden, materieel en menskracht. Virtual en augmented reality maakt trainingen van gevaarlijke situaties mogelijk die anders onuitvoerbaar waren, ze zijn veilig en kostenbesparend.

SLAGVAARDIG EXPERIMENTEREN

Met de krijgsmacht toetsen we nieuwe concepten vooraf aan de praktijk met het Concept Development through Experimentation (CD&E). Wij creëren een creatieve omgeving om te experimenteren met nieuwe beveiligingsconcepten, werkwijzen voor crisisbeheersing of het aanschaffen van materieel. Met CD&E halen militaire organisaties of bedrijven maximaal rendement uit hun bedrijfsinvestering.

EFFECTIEVER PRESTEREN

Bij Human Factors onderzoeken wij hoe mensen beperkingen kunnen overwinnen en hoe werkzaamheden beter kunnen aansluiten bij hun capaciteiten. Zeker bij Defensie moeten mensen zijn voorbereid op prestaties in extreme omstandigheden. We gaan na hoe we ze gemotiveerder en weerbaarder kunnen maken zodat ze zwaardere psychologische of fysieke taken aankunnen. Met deze kennis kunnen wij in een vroeg stadium gevoeligheid voor stress of een burn-out inzichtelijk maken. We leren mensen om te gaan met stressvolle gebeurtenissen zoals geweld en trauma’s. Behalve Defensie, politie en hulpdiensten maken steeds vaker organisaties en bedrijven gebruik van onze kennis op dit gebied.

SAMENWERKING MENS EN MACHINE

We bouwen simulatiemodellen die we voorzien van gegevens over menselijk gedrag en interactie met andere systemen. Voor veel simulatie- en analysetoepassingen zijn deze toevoegingen bijzonder waardevol. We hebben geavanceerde tools ontwikkeld voor het programmeren van realistisch gedrag en de integratie met andere systemen. Onze gedrags- en systeemmodellen zijn soepel te integreren binnen bestaande architecturen.

Nieuws

Een nieuwe generatie schepen, een nieuwe generatie marinepersoneel

04 december 2018
Binnen 10 jaar is het zover: de vervangers van de M-fregatten, onderzeeboten,  mijnenjagers en het combat support ship, zullen kort na elkaar worden opgeleverd. Kenmerkend voor al deze schepen is dat de... Lees verder
Nieuws

Verbetering gebruikerservaring van marine schepen

18 mei 2018
De inkt van de nieuwe Raamwerk Overeenkomst Maritieme Innovatie is nog maar net droog of de eerste opdracht is een al feit. TNO en Bureau Scheepskwetsbaarheid van Defensie Materiaal Organisatie (DMO) gaan... Lees verder
Nieuws

TNO tekent Raamovereenkomst Maritieme Innovatie met DMO

02 mei 2018
Al ruim 70 jaar werken we samen met DMO (Defensie Materiaal Organisatie). Om onze goede samenwerkingen in stand te houden heeft TNO een nieuwe Raamovereenkomst Maritieme Innovatie (ROMI) met DMO ondertekend.... Lees verder

Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.