Ons werk

Adaptief door olifantenpaadjes?

Adaptief door olifantenpaadjes?

Olifantenpaadjes ontstaan doordat jij er, net als jouw collega’s, een snellere of meer prettige route in zien dan de officiële paden.

Ja, je weet het wel, regels en afspraken zijn (ooit) ingevoerd met een reden. Maar soms lijken ze een soepel of snel proces tegen te werken of passen ze niet bij de huidige situatie. Vanuit dat oogpunt, ben jij adaptief als je op eigen initiatief een alternatief pad zoekt. Two thumbs up dus… Toch?

Hoewel, jouw besluit om een informele route te nemen is vaak gebaseerd op je eigen situatie en behoeften. De consequenties van dat besluit in andere delen van de organisatie zijn voor jou misschien moeilijk of niet helemaal te overzien. Op die manier kan jouw olifantenpad de adaptiviteit van de organisatie juist belemmeren. Dat creëert een lastig spanningsveld: maken olifantenpaadjes Defensie nou adaptiever of juist niet?

Downloads

Olifantenpaden: op weg naar een adaptieve cultuur bij Defensie

rapportage

Olifantenpaadjes

energizer

70 jaar Defensie Onderzoek

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.