Expertisegroep Sustainable Productivity & Employability

De Expertisegroep Sustainable Productivity and Employability verbetert de duurzame arbeidsproductiviteit in organisaties. Met duurzaam bedoelen we dat oplossingen aansluiten bij wat bijdraagt aan gezondheid van medewerkers, maar ook bij wat organisaties (bedrijfsleven, publieke sector) nodig hebben om gezond te 'overleven'.

Gezonde arbeid is de beste bouwsteen voor organisaties. Dit doel wordt gerealiseerd door voortdurend te kijken naar de mogelijkheden van nieuwe technologieën en de nieuwste organisatorische ontwikkelingen. Het uitdenken en implementeren van deze oplossingen brengen we samen onder de noemer van 'sociale innovatie'.

Het meten van productiviteit die lang stand houdt is moeilijk, maar TNO heeft veel onderzoek op dit terrein uitgevoerd in de zorgsector, industrie, zakelijke dienstverlening en bij de overheid. Er zijn meetmethoden, waarbij sociale organisatievraagstukken en human factors kennis worden gecombineerd. Daarmee is TNO in staat om bedrijven en organisaties in binnen en buitenland te helpen hun productiviteit, gezondheid, medewerkerscomfort en -ontwikkelmogelijkheden te vergroten.

Lees Gebalanceerde Flexibiliteit

10 voorbeelden uit de praktijk

Lezen
Ons werk

Robo-Mate: exoskeletten voor zwaar lichamelijk werk

In de productie en magazijnen komt zwaar lichamelijk werk voor. Sommige handmatige taken zijn lastig te automatiseren of te mechaniseren of onvoldoende flexibel. In het Europees onderzoeksproject Robo-Mate... Lees verder
Kennis

Duurzame arbeidsparticipatie voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Om de duurzame inzetbaarheid en de arbeidsparticipatie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren, zijn kennis en innovatie van doorslaggevend belang. Gemeenten, professionals, bedrijven,... Lees verder

Expertisegroepen
Contact