Embedded Systems Innovation by TNO (TNO-ESI)

TNO-ESI is een onderzoeksgroep die zich richt op ontwerp en engineering van hightech en embedded systemen. Het brede onderzoeksprogramma is ondersteunend aan de hightech industrie ter verbetering van zowel de snelheid en effectiviteit van hun productinnovatie proces, als de functionaliteit en kwaliteit van hun producten. Daarnaast biedt TNO-ESI speciale programma’s voor innovatieondersteuning en competentieontwikkeling van systeemarchitecten.

Het strategische onderzoeksprogramma van TNO-ESI richt zich op de ontwikkeling van nieuwe technieken voor ontwerp en engineering van hightech (embedded) systemen in een snel veranderende technologieomgeving. De focus ligt op vier aandachtsgebieden: ‘system performance’, ‘system quality & reliability’, ‘future-proof systems’ en ‘systems-in-context’. Het speciale TNO-ESI competentie ontwikkelprogramma ondersteunt systeem architecten en industriële engineers in hun verdere ontwikkeling van professionele vaardigheden.

In het TNO-ESI onderzoeksprogramma werken multidisciplinaire teams van professionals uit gerenommeerde (multi)nationale hightech ondernemingen, MKB en vooraanstaande academische onderzoeksgroepen samen aan de nieuwste technologieën en innovaties. Op deze manier worden de resultaten van fundamenteel onderzoek direct gekoppeld aan industriële toepassingen. Het TNO-ESI netwerk vertegenwoordigt een nationaal platform voor open innovatie, met programma’s voor shared research en kennisdeling tussen de betrokken stakeholders.

Nieuws

TNO, Obeo en Altran werken samen aan methodieken om de complexiteit van high tech systemen aan te pakken

10 april 2019
Tijdens het ESI symposium op 9 april tekenden TNO, Obeo en Altran een intentieverklaring om samen te werken aan oplossingen voor deze complexiteit. Thema van het ESI symposium is “Intelligence, the next... Lees verder

Expertisegroepen
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.