Brightlands Materials Center voor nieuwe duurzame materialen

Thema:
Brightlands Material Center
18 mei 2022

De wereldpopulatie zal in 2050 de tien biljoen bereiken. Willen we een gezonde planeet aan de volgende generatie doorgeven? Dan zijn grote veranderingen nodig in gebruik van energie en materiaalbronnen. Brightlands Materials Center gaat deze uitdaging aan. We wijden onderzoek en ontwikkelingsprogramma’s aan een versnelde transitie naar een circulaire economie.

Brightlands Materials Center

Vanuit het Brightlands Materials Center doen we onderzoek naar nieuwe, duurzame technologieën op het gebied van kunststoffen en hun toepassingen. We ontwikkelen innovatieve materiaaloplossingen voor een duurzame toekomst. Dit doen we samen met de industrie, universiteiten en ondernemers. We helpen uiteenlopende bedrijven en sectoren met technische uitdagingen aan duurzame oplossingen. Denk aan slimme coatings voor zonwerend glas, thermoplastische materialen voor lichtgewichtconstructies en 3D-printtechnologieën voor duurzame fabricage.

Onderzoeksprogramma´s

In onze onderzoeken richten we ons op grote maatschappelijke uitdagingen. We werken vanuit de thema´s duurzame mobiliteit, duurzame gebouwen en circulaire verpakkingen. Gebouwen en mobiliteit behandelen we, omdat ze verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de CO2-emissies die opwarming van de aarde veroorzaken. Plastic verpakkingen zijn heel efficiënt om op een veilige manier voedselproducten te verpakken. Maar er zijn nog geen circulaire oplossingen voor. Daarom ontwikkelen we innovatieve technologieën voor duurzame en circulaire materialen. Ontdek meer over onze 3 onderzoeksprogramma´s:

Meer weten?

Ontdek meer over onze onderzoeksprogramma's op de website van Brightlands Material Center.

Laat je verder inspireren

15 resultaten, getoond 1 t/m 5

Nieuwe faciliteit voor ontwikkeling circulaire plastics op industriële schaal

Informatietype:
Nieuws
28 november 2023
TNO heeft samen met de Universiteit Maastricht en Brightlands Chemelot Campus een overeenkomst getekend voor de start van Brightlands Circular Space.

Slimme ramen maken klimaatneutraal wonen beter bereikbaar

Informatietype:
Artikel

Klimaatneutraal wonen stap dichterbij met slimme energiezuinige ramen

Informatietype:
Nieuws
10 oktober 2023

Tijdmakers: Slimme ramen brengen klimaatneutraal wonen stap dichterbij

Informatietype:
Insight
10 oktober 2023

Tijdmakers: Van zeewierplaag op de stranden naar nuttige grondstoffen

Informatietype:
Insight
6 juli 2023