Informatietype:
Evenement
Thema:
Intelligent verkeer en vervoer
Maatschappelijke impact
Unit:
Mobility & Built Environment

Vakbeurs openbare ruimte

27 en 28 september vindt de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Deze beurs richt zich op de inrichting en beheer van duurzame en circulaire openbare ruimte. Er is een breed aanbod van producten en diensten op het gebied van Licht, Groen, Straatmeubilair, Bestrating, Spelen & Recreatie, Bouw & Infra, Advies & Beheer en Landschapsarchitectuur & Ontwerp. Verder is de sector Mobiliteit toegevoegd aan de beurs (vanaf 2023).

Startdatum:
-
Tijd:
09:00 - 16:00
Locatie:
Jaarbeurs Utrecht. Hallen 2, 3 en 4

TNO is aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte en is te vinden op de DMI-stand, op het Mobiliteitsplein (4.5.31). Hier staat onze Urban Strategy-opstelling. Kom langs voor een demo.

Demo Urban Strategy: Bouwen aan digital twins

In onze demo is informatie te vinden over Urban Strategy en Digital City Twins.

  • Urban Strategy bestaat uit twee onderdelen: geavanceerde software en deskundige, betrouwbare en onafhankelijke diensten van TNO. Urban Strategy helpt bij ruimtelijke ordening door informatie interactief weer te geven in kaarten en grafieken.
  • Digital City Twins, gebouwd met TNO Urban Strategy, combineren data en voorspellende modellen en ondersteunen steden om hun waardevolle openbare ruimte vorm te geven en het welzijn van alle gemeenschappen te optimaliseren.

We kijken ook naar de samenhang van meerdere beleidsterreinen: bereikbaarheid, geluidsoverlast, luchtkwaliteit en de impact op de leefbaarheid in de stad. Urban Strategy speelt hierin een belangrijke rol, door het realiseren van een ‘predictive digital twin’.

Met deze digitale kopie van een stad pakken we grote strategische en tactische infrastructuurzaken aan en maken we de impact van beleidskeuzes direct inzichtelijk. Wat is de impact van een nieuwe tunnel of weg op bijvoorbeeld de luchtkwaliteit? Wat gebeurt er met de bereikbaarheid van een wijk als we betaald parkeren invoeren?

Programma

Inspirerende toekomstvisies, verdiepende expertise en praktische handvatten: er is een uitgebreid inhoudelijk programma.

Laat je verder inspireren

43 resultaten, getoond 1 - 5

6x leefbare steden dankzij smart mobility

Informatietype:
Insight
31 juli 2023

In 2030 woont 60% van de wereldwijde bevolking in stedelijk gebied (UN). Dat vraagt om een andere stedelijke inrichting. Hoe vergroot je de leefbaarheid in de stad? Deze voorlopers zetten smart mobility toepassingen in.

Geïntegreerde voertuigveiligheid en slimme voertuigen

Informatietype:
Artikel

Bij TNO ontwikkelen we technologie en beoordelingsmethoden die ertoe moeten leiden dat de introductie van CCAM-systemen (Connected and Cooperative Automated Mobility) wordt versneld.

Bewegingsziekten bewegen mee: van wagenziekte naar 'cybersickness'

Informatietype:
Insight
20 juli 2023

Met de zomervakantie in volle gang komt wagenziekte weer om de hoek kijken. Hoe gaat dat dan met zelfrijdende-autobewegingsziekte (cybersickness)? TNO doet er onderzoek naar en geeft als bonus wat tips voor onderweg.

XCARCITY: effectieve digital twins voor de autoluwe stad van morgen

Informatietype:
Insight
22 juni 2023

De duurzame bereikbaarheid van stedelijke regio’s komt in gevaar door de toenemende druk op de schaarse vierkante meters. Met XCARCITY gaat TNO samen met ruim dertig partners realistische ‘digital twins’ ontwikkelen voor smart mobility-toepassingen, om nog betere keuzes te kunnen maken voor de leefbare stad van morgen.

Connected Automated Transport: van theorie naar wielen op de weg

Informatietype:
Insight
7 juni 2023

De uitdagingen in de logistiek zijn groot. De komende jaren zal er meer vervoerd moeten worden. Met minder medewerkers, minder uitstoot en zo weinig mogelijk verkeersslachtoffers. Connected Automated Transport (CAT) kan hier een mooie bijdrage aan leveren. Welke randvoorwaarden hiervoor nodig zijn, onderzoekt TNO samen met onder meer IenW en Rijkswaterstaat binnen het Afsprakenkader.