Informatietype:
Evenement
Thema:
Intelligent verkeer en vervoer
Maatschappelijke impact
Unit:
Mobility & Built Environment

Vakbeurs openbare ruimte

27 en 28 september vindt de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Deze beurs richt zich op de inrichting en beheer van duurzame en circulaire openbare ruimte. Er is een breed aanbod van producten en diensten op het gebied van Licht, Groen, Straatmeubilair, Bestrating, Spelen & Recreatie, Bouw & Infra, Advies & Beheer en Landschapsarchitectuur & Ontwerp. Verder is de sector Mobiliteit toegevoegd aan de beurs (vanaf 2023).

Startdatum:
-
Tijd:
09:00 - 16:00
Locatie:
Jaarbeurs Utrecht. Hallen 2, 3 en 4

TNO is aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte en is te vinden op de DMI-stand, op het Mobiliteitsplein (4.5.31). Hier staat onze Urban Strategy-opstelling. Kom langs voor een demo.

Demo Urban Strategy: Bouwen aan digital twins

In onze demo is informatie te vinden over Urban Strategy en Digital City Twins.

  • Urban Strategy bestaat uit twee onderdelen: geavanceerde software en deskundige, betrouwbare en onafhankelijke diensten van TNO. Urban Strategy helpt bij ruimtelijke ordening door informatie interactief weer te geven in kaarten en grafieken.
  • Digital City Twins, gebouwd met TNO Urban Strategy, combineren data en voorspellende modellen en ondersteunen steden om hun waardevolle openbare ruimte vorm te geven en het welzijn van alle gemeenschappen te optimaliseren.

We kijken ook naar de samenhang van meerdere beleidsterreinen: bereikbaarheid, geluidsoverlast, luchtkwaliteit en de impact op de leefbaarheid in de stad. Urban Strategy speelt hierin een belangrijke rol, door het realiseren van een ‘predictive digital twin’.

Met deze digitale kopie van een stad pakken we grote strategische en tactische infrastructuurzaken aan en maken we de impact van beleidskeuzes direct inzichtelijk. Wat is de impact van een nieuwe tunnel of weg op bijvoorbeeld de luchtkwaliteit? Wat gebeurt er met de bereikbaarheid van een wijk als we betaald parkeren invoeren?

Programma

Inspirerende toekomstvisies, verdiepende expertise en praktische handvatten: er is een uitgebreid inhoudelijk programma.

Laat je verder inspireren

50 resultaten, getoond 1 - 5

Klim ‘achter het stuur’ van een autonoom voertuig

Informatietype:
Insight
16 februari 2024
Bezoekers namen onlangs plaats 'achter het stuur' van een autonoom voertuig op de Open Dag van de Automotive Campus in Helmond.

Rijden we in 2030 nog zelf?

Informatietype:
Insight
22 januari 2024

Slimme band van TNO en Goodyear beleeft werelddebuut op CES

Informatietype:
Insight
16 januari 2024

Goodyear en TNO maken mobiliteit veiliger met intelligente banden

Informatietype:
Nieuws
9 januari 2024

Havenbedrijf Rotterdam en TNO verlengen en verdiepen samenwerking

Informatietype:
Nieuws
5 december 2023