
Waarom zij kozen voor een carrière in de wetenschap
Vandaag de dag is, volgens cijfers van UNESCO, wereldwijd slechts 30% van de onderzoekers vrouw. Om meer aandacht te vragen voor vrouwen en meisjes in de wetenschap wordt ieder jaar op 11 februari de Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap gevierd. Graag stellen wij 4 van onze vrouwelijke wetenschappers aan je voor, met als doel meer vrouwen en meisjes te inspireren om in hun voetsporen te treden.

Laurie Hermans, Sociaal wetenschapper
Laurie Hermans is als sociaal wetenschapper, cultureel antropoloog om precies te zijn, bij TNO in de minderheid. Toch voelt ze zich hier als een vis in het water.
Maak kennis met Laurie Hermans

Mirjam Nelisse, research scientist
Voor het analyseren van de veiligheidsrisico’s en de betrouwbaarheid van infrastructuur moet je bij research scientist Mirjam Nelisse zijn. Hoe gek dat misschien ook klinkt: 100% veilige infrastructuur is hierbij niet het streven.
Maak kennis met Mirjam Nelisse

Sayeda Nowrozon Nahar, Chemisch Ingenieur
De grote passie van chemisch ingenieur Sayeda Nowrozon Nahar is asfalt, duurzaam asfalt om precies te zijn. Zou het niet geweldig zijn als we binnenkort in heel Nederland over wegen van bio-asfalt rijden?
Maak kennis met Sayeda Nowrozon Nahar

Romée Kars, Geoloog
Romée Kars en haar collega-onderzoekers van de Geologische Dienst Nederland brengen met geomodelling de Nederlandse ondergrond in kaart. Dat is inspirerend werk, want wat is er interessanter dan de aarde, de basis van alles?
Maak kennis met Romée Kars
Kom werken bij TNO!
Bekijk onze vacatures.
Laat je verder inspireren
Datagedreven aanpak maakt wegonderhoud efficiënter en duurzamer
Door de conditie van de draagkracht van alle rijkswegen gedetailleerd in kaart te brengen, kan onderhoud proactiever, efficiënter en duurzamer worden georganiseerd. Deze datagedreven aanpak van het wegennet is een van de projecten binnen het Afsprakenkader van IenW, Rijkswaterstaat en TNO.


Onderzoeksresultaten meerjarig vraaggestuurd cybersecurity onderzoeksprogramma 2019-2022
Tussen 2019 en 2022 heeft TNO in samenwerking met het NCSC een viertal vraaggestuurde onderzoeken uitgevoerd. De onderwerpen komen uit de NCSC onderzoeksagenda: herstelvermogen, cyber foresight, supply chain risk en kwantificeren van cyberrisico's.
Jonger naar de tandarts, later minder gaatjes
Uit onderzoek van UMCG, TNO en de Erasmus Universiteit blijkt dat kinderen die vanaf de doorbraak van het eerste tandje naar de tandarts of mondhygiënist worden verwezen, op 5-jarige leeftijd minder beginnende gaatjes hebben dan kinderen die niet worden verwezen.


Tijdmakers: 200 keer minder iridium nodig voor groene waterstof productie
In deze aflevering van Tijdmakers, spreken we tijdmaker Lennart van der Burg, Cluster manager Green Hydrogen over de doorbraak ontwikkeling in elektrolysers, en over hoe we op grotere schaal groene waterstof kunnen produceren.


Van plasticvrij naar toekomstbestendige plastics
De toenemende vraag naar plastics vereist een structurele verandering. Om dat te kunnen verwezenlijken presenteren we samen met Fraunhofer UMSICHT een whitepaper met vier strategische benaderingen voor een circulaire economie.

