Informatietype:
Webinar
Thema:
Schone waterstofproductie
0 afleveringen

Waterstof webinars

Waterstof gaat naar verwachting een belangrijke rol spelen in de transitie naar een duurzame energievoorziening, samen met energiebesparing, elektrificatie en bio-based materialen.

Het biedt de mogelijkheid om de benutting en inzet van wind- en zonne-energie sterk te vergroten.  Maar voor we grootschalige productie van groene waterstof door splitsing van water met energie van hernieuwbare bronnen hebben is er nog een lange weg te gaan. En er zijn vragen, denk aan zaken als betaalbaarheid, veiligheid, ruimtelijke impact en in het verlengde daarvan draagvlak.

Aflevering 1: Nederland als internationale waterstof hub

René Peters van TNO, Noé van Hulst, waterstofgezant van het Ministerie van Economische Zaken en René Schutte van Gasunie gaan in gesprek over de belangrijke rol van waterstof en de positie die Nederland heeft in de transitie naar een duurzame energievoorziening.

Bekijk de presentatie

Hydrogen, the Netherlands as international hub.

Aflevering 2: Vier toepassingen van waterstof

Welke toepassingen, technologieën en faciliteiten van en voor waterstof zijn er? Hoe kan het productieproces van waterstof geoptimaliseerd worden? Wat kan er al met waterstof? Wat is de business case? Wat zijn de risico’s?

Bekijk de presentatie

Hydrogen production and applications.

Aflevering 3: Waterstof, de ontbrekende schakel in de energietransitie?

Marcel Weeda van TNO en Faiza Oulahsen van Greenpeace gaan in gesprek over belangrijke rol die waterstof speelt in de transitie naar een duurzame energievoorziening. Productie uit water via elektrolyse met duurzame elektriciteit van zon en wind is een CO2-vrij alternatief.

Maar voor het maken van die groene waterstof zijn er nog technologische drempels te slechten, bijvoorbeeld rondom wet en regelgeving. TNO werkt aan waterstof innovaties voor productie, transport, opslag en gebruik als brand- en grondstof.

Bekijk de presentatie

Waterstof, cruciaal element in de energietransitie.

Laat je verder inspireren

17 resultaten, getoond 1 t/m 5

HY3+: leveringszekerheid waterstofnetwerk met buurlanden op uurbasis garanderen

Informatietype:
Artikel
Nederland, Duitsland en België slaan de handen ineen om hun zware industrie te verduurzamen met waterstof, geproduceerd door windenergie op zee.

Nederland wereldwijde hub voor waterstofimport, transport en opslag

Informatietype:
Insight
7 augustus 2023

Waterstof ontwikkelingen in volle gang in de energie- en materialentransitie

Informatietype:
Insight
20 juli 2023

Tijdmakers: 200 keer minder iridium nodig voor groene waterstof productie

Informatietype:
Insight
1 juni 2023

Nederland neemt voortouw in ontwikkeling derde generatie electrolyser

Informatietype:
Insight
31 mei 2023