Event

Webinar: Betaalbare zonne-energie van elk oppervlak

30 mrt 2021

Op maat gemaakte producten grootschalig en betaalbaar produceren. Het lijkt een tegenstelling, maar is de toekomst van zonne-energie. Nieuwe manieren om zonnepanelen te integreren zodat ze onzichtbaar zijn of juist een esthetisch onderdeel worden van een geschikt oppervlak.

Webinar terugkijken

Kijk hier het webinar terug

Terugkijken

Programma


 • Zonne-energie op gebouwen en infrastructuur
  Lenneke Slooff-Hoek, programmacoördinator TNO, gaat in gesprek over de uitdagingen, wat nu al mogelijk is en in de toekomst. Van mogelijke geschikte oppervlakken tot veiligheid, opbrengst, duurzaamheid en circulariteit.
 • Zonne-energie geïntegreerd in gebouwen en gevels
  Wouter van Strien, directeur Solar Visuals, bespreekt de uitdagingen en mogelijkheden van zonne-energie aan gebouwen en gevels. Over esthetische elementen, vorm, opbrengst en integratie met gevels.
 • Verduurzaming van de bouw
  Hendrik-Jan Weggeman, directeur Emergo, gaat in op de specifieke uitdagingen in de bouw. Als specialist in prefab bouwcomponenten vertelt hij over industrialisatie, digitalisering, prefab en op grote schaal produceren.
 • Maatwerk op grote schaal
  Marc Koetse, programmacoördinator TNO, bespreekt de technische uitdagingen en mogelijke oplossingen van zonne-energiesystemen op maat. Hoe kunnen op een kosteneffectieve manier eenvoudig integreerbare zonnelaminaten worden gemaakt?

Dit interactieve webinar staat onder leiding van Wiep Folkerts, programmamanager pv-integratie en -toepassingen bij TNO.

Zie jij het voor je?

Kansen ontdekken voor verduurzaming en werkgelegenheid in de gebouwde omgeving? Kijk hier het webinar terug.

Meer weten over de impact van zonne-energie? Kijk het webinar Zonpositief: zonne-energie op weg naar impact terug en hoor alles over de uitdagingen en mogelijke oplossingen.

Roadmap

Innovatie en de opkomst van zonne-energie

De zon is een onuitputtelijke bron van energie voor al het leven op aarde. Sinds enkele decennia kunnen wij mensen het licht van deze ster omzetten in elektriciteit en warmte. Op termijn hoeven we daardoor... Lees verder
Ons werk

Mass customization: zonne-energie betaalbaar, op maat en grootschalig

Op maat gemaakte producten grootschalig en betaalbaar vervaardigen. Het lijkt een tegenstelling, maar is toch de toekomst van zonne-energie. TNO ontwikkelde een productiemethode om zonnemodules in allerlei... Lees verder
Ons werk

Groeiend potentieel voor zonne-energie in bouw en infrastructuur

De oppervlakte die in Nederland kan worden benut voor het opwekken van zonne-energie is groot en groeiende. TNO ontwikkelt zonne-energieconcepten voor optimale integratie in de gebouwde omgeving: van daken,... Lees verder
Agenda
Contact

Peter Blokker

 • PV Modules & Applications