nieuws

ECN gaat samen met TNO; NRG zelfstandig verder

22 feb 2018

De ontvlechting van Stichting ECN in de werkmaatschappijen ECN en NRG en de gelijktijdige opname van ECN in TNO onder de naam ‘ECN part of TNO’ is deze week officieel bekrachtigd. Het samenvoegingsproces is in september 2016 in gang gezet met de aankondiging van toenmalig minister Kamp dat TNO en ECN de krachten zouden bundelen in één energieonderzoekscentrum onder de verantwoordelijkheid van TNO. Tegelijkertijd zou NRG zelfstandig doorgaan met zijn activiteiten op het gebied van productie en innovaties van medische isotopen.

Paul de Krom, CEO van TNO: “Voortbouwend op de al bestaande nauwe samenwerking zal ECN part of TNO per 1 april de krachtige kennispartner zijn voor bedrijven, overheid en kennisorganisaties. ECN part of TNO wordt het nieuwe centre of excellence voor energievraagstukken gericht op een CO2-vrije energiehuishouding.”

Pierre Timmermans, CEO van ECN-NRG: “Ik ben blij dat wij met deze krachtenbundeling invulling hebben gegeven aan het kabinetsbesluit. Hiermee is een goede stap gezet in de energietransitie en kan NRG zelfstandig verder in de ontwikkeling en productie van medische isotopen waarmee dagelijks wereldwijd 30.0000 patiënten per dag geholpen worden.”

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.