Bart Snijders

Bart Snijders

Functie:
Business consultant
Bart Snijders

Bij mij kun je terecht om in gesprek te gaan over de productie van optische componenten die aan hoge eisen moeten voldoen of zijn bedoeld voor toepassingen in lastige omgevingen. Samen met mijn collega's van het Centre for Optics Manufacturing (COM) kan ik advies geven over de juiste balans tussen prestaties en kosten.

TNO-COM heeft als taak om gespecialiseerde, hoogwaardige componenten te leveren voor interne projecten met betrekking tot ruimtevaart & wetenschappelijke instrumentatie en semicon & quantum. Daarnaast ondersteunen we ook externe projecten voor wetenschappelijke instellingen en diverse bedrijfstakken, waaronder de chemische, medische, zonne-energie-, ruimtevaart- en technologiesector.

Mijn streven is om de deskundigheid van TNO toe te passen in de productie van ‘ultra-high performance’ optische componenten, onder meer ten behoeve van satellietinstrumenten voor luchtkwaliteitsmetingen, apparatuur voor de halfgeleiderindustrie en industriële meetsystemen.

Bij TNO-COM zijn we ervan overtuigd dat hogere systeemprestaties en lagere kosten mogelijk zijn wanneer optica-aspecten al vroeg in het integrale ontwerpproces van instrumenten worden meegenomen. Dit in tegenstelling tot de gangbare aanpak om optische componenten pas te definiëren wanneer het ontwerp al bijna klaar is en wijzigingen ter verbetering van de produceerbaarheid niet meer goed mogelijk zijn.

TNO-COM vervaardigt en test optische componenten met een hoge vormvastheid, lage ruwheid en projectspecifieke coatings. Wij zijn gespecialiseerd in de productie van afzonderlijke componenten en series van enkele tientallen stuks. We produceren niet alleen optische componenten, maar adviseren klanten ook over de produceerbaarheid en de kosten tijdens de ontwerpfase van een instrument. Zo helpen we klanten om de prestaties van hun instrumenten te optimaliseren en de kosten te beheersen.

Delft - Stieltjesweg

Stieltjesweg 1
2628 CK Delft

Postadres

Postbus 155
2600 AD Delft