Daniëlle Keus

Functie:
Research Manager

Cryptografie is een van de sleuteltechnologieën voor het beschermen van informatie. Het heeft te maken met vertrouwelijkheid, integriteit, authenticiteit en onweerlegbaarheid. Wij vinden doelgerichte cryptografische oplossingen, die bijvoorbeeld in de toekomst niet kunnen worden gekraakt door kwantumcomputers?

Cryptografie is een van de sleuteltechnologieën voor het beschermen van informatie. Het heeft te maken met vertrouwelijkheid, integriteit, authenticiteit en onweerlegbaarheid. Een van de belangrijkste doelen van cryptografie is het realiseren van veilige communicatiekanalen. Het is echter nog  veel meer dan dat.

Het TNO crypto departement werkt samen met stakeholders zoals banken om bescherming van digitale systemen te innoveren met geavanceerde cryptografie. Met deze cryptografie kunnen we data delen voor bijvoorbeeld bescherming tegen witwassen. De kwantumcomputer gaat onze wereld veranderen: het ontwikkelen van quantum-proof cryptografie en nieuwe algoritmes en toepassingen is noodzakelijk.

Den Haag - New Babylon

Anna van Buerenplein 1
2595 DA Den Haag

Postadres

Postbus 96800
2509 JE Den Haag