Eleni Charoniti

Functie:
Medior scientist integrator

Hallo, ik ben Eleni Charoniti, mobiliteitsonderzoeker bij de afdeling Duurzame Stedelijke Mobiliteit en Veiligheid (SUMS). U kunt mij bereiken voor vragen over reisgedrag, verkeersveiligheid en 'groene' mobiliteit.

Eleni Charoniti is mobiliteitswetenschapper bij TNO. In deze functie doet ze onderzoek naar wat mensen beïnvloedt bij het maken van reisgerelateerde keuzes. De belangrijkste drijfveren van Eleni zijn een brede interesse in duurzame mobiliteit en de complexiteit van menselijk gedrag.

Direct nadat ze haar MSc Transportation and Traffic Management and planning in 2013 aan de Nationale Technische Universiteit van Athene had afgerond, begon ze aan haar doctoraat over 'travel behaviour under uncertainty', waarbij ze zich bezighield met geavanceerde discrete keuzemodellering voor routebesluitvorming.

Later heeft zij een aantal maanden als Mobiliteitsadviseur gewerkt, wat zorgde voor een mooie intrede bij TNO en het toegepaste onderzoeksveld. Binnen SUMS behoort zij tot het team IMPACT, daarnaast is zij lid van het interne kennisteam.

Ze kan de ontbrekende informatie goed identificeren voor waardevol onderzoek en kreeg de kans om interessante gegevens te verzamelen nadat ze een van TNO’s Dragons Den had gewonnen om aan het SATA-project te werken. Ze geniet van de vrijheid binnen TNO en de flexibiliteit om met zoveel verschillende deskundigen samen te werken, waardoor ze vaak betrokken is bij projecten met collega's van andere afdelingen en eenheden.