Jane Duinisveld

Functie:
Corporate Recruiter

‘Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Daarom is het werk dat je hier doet, in welke functie dan ook, van betekenis en heeft het impact op de maatschappij.” Om die reden werkt Jane Duinisveld als Corporate Recruiter bij de TNO unit Defensie en Veiligheid en zoekt zij collega’s die net zo gedreven zijn om zich in te zetten voor vrede en veiligheid.’

‘Ik werk bij TNO voor de unit Defence, Safety & Security (DSS). Met onze kennis en technologie creëren we bij DSS innovatie voor de mensen die dagelijks bezig zijn voor onze defensie en veiligheid.

De specialisten die wij zoeken zijn schaars, hun werk is complex maar ook leggen we de lat hoog in wie wij selecteren - en juist dat maakt mijn werk zo uitdagend.

Impact op de maatschappij

Mensen buiten TNO weten niet altijd hoe dynamisch en vooruitstrevend TNO is! Onze getalenteerde mensen leveren indrukwekkend werk, met baanbrekende en veelzijdige technologieën. Onze collega's zijn net zo gevarieerd als de expertise die ze inbrengen. Maar gedeelde passie voor hun vak en de drang naar maatschappelijke impact verbinden TNO'ers. Telkens weer ben ik onder de indruk van de immense inspanningen die nodig zijn voor onze nationale veiligheid. Ons werk heeft een diepgaande impact, ongeacht de functie die je uitvoert en herinnert eraan dat veiligheid nooit vanzelfsprekend is.

Wat kun je verwachten als je komt werken bij TNO

Regelmatig hebben de mensen die hier op gesprek komen een redelijk beeld van TNO. Ze hebben dan al iets met TNO te maken gehad, bijvoorbeeld tijdens hun studie of ze kennen iemand die hier werkt. Dat is fijn want TNO is best een unieke organisatie. Geen universiteit, niet de overheid, geen commercieel bedrijf, maar actief op het speelveld daartussen.

Graag benadruk ik de vele mogelijkheden die je krijgt om jezelf te ontwikkelen. Want dat vinden wij erg belangrijk. We hebben bijvoorbeeld een talent ontwikkelprogramma voor junioren, waarin je onder andere je soft skills verder kunt ontwikkelen en ervaringen kunt uitwisselen met collega’s. Er zijn mogelijkheden om vak gerelateerde opleidingen te volgen maar je leert ook on the job, onder andere door aan verschillende projecten werken. En de vrijheid die je hier krijgt, is opvallend groot. TNO is gewoon echt een goede werkgever. Dat blijkt ook uit het feit dat we al een paar keer de Randstad award voor meest aantrekkelijke non-profit werkgever hebben gewonnen.

Affiniteit met het defensie- en veiligheidsdomein

Voor DSS zoek ik naar mensen die een bewuste affiniteit met defensie en veiligheid hebben. Ook telt je betrouwbaarheid extra mee: elke kandidaat moet door een screening, want je komt tenslotte met vertrouwelijke informatie in aanraking.

Verder kijk ik naar opleiding en ervaring, maar net zo belangrijk zijn het enthousiasme en de passie die je hebt voor je vak. Én als je wilt blijven leren, ben je bij TNO op de juiste plek.

Op zoek naar de juiste match

We gaan natuurlijk voor de juiste inhoudelijke en persoonlijke match. Je merkt vaak duidelijk wanneer je allebei enthousiast wordt van het gesprek. Dat enthousiasme gaat vaak met de inhoud vanzelf, omdat je nu eenmaal blij wordt van je vak. Vandaar dat we altijd minimaal één inhoudelijk gesprek voeren en een gesprek waarin de focus meer ligt op o.a. de verwachtingen, motivatie en de soft skills. Moet de kandidaat altijd een vlotte prater zijn? Nee hoor, dat hangt helemaal van de functie af. Een business developer heeft andere vaardigheden nodig dan een onderzoeker.

Naast de huidige vaardigheden kijken we ook naar de potentie die iemand heeft. Ik vraag managers ook naar de opbouw van de afdeling. Wat missen we nog qua vaardigheden of social skills in de huidige groep en hoe kunnen nieuwe collega’s dit aanvullen.

Die gouden tip die voor iedereen geldt? Een gedegen voorbereiding kan helpen. Denk na over de functie en gevraagde competenties en hoe dat past bij jou en jouw ervaring. En wat voor jou belangrijk is en waarin jij je verder wilt ontwikkelen. Maar wees bovenal zoveel mogelijk jezelf. Het is belangrijk dat we met elkaar een open en eerlijk gesprek voeren. Dan kunnen wij, samen met jou, het beste de keuze maken of je past bij TNO en andersom. Duidelijke verwachtingen van beide kanten zijn een belangrijk uitgangspunt voor een succesvolle samenwerking.’