Jane Duinisveld

Jane Duinisveld

Functie:
Corporate Recruiter
Jane Duinisveld

“Mijn ideale TNO’er? Een enthousiast en kritisch denker die beseft wat de impact is van ons werk”. Natuurlijk kijkt Jane Duinisveld naar opleiding en ervaring, maar als Corporate Recruiter bij TNO is ze vooral op zoek naar enthousiasme, passie en leergierigheid.

“Ik werk bij TNO voor de unit Defence, Safety & Security (DSS). Met onze kennis en technologie creëren we bij DSS innovatie voor de mensen die dagelijks bezig zijn voor onze defensie en veiligheid. Zelf ben ik ook vrij nieuw bij TNO, maar de rode draad in mijn carrière is veelal de techniek geweest.

Ik heb bewust voor TNO gekozen, want ik wil technische toppers werven. Met slimme vakkenners werken vind ik mooi en vooral leerzaam. De specialisten die wij zoeken, zijn schaars, hun werk is complex – en juist dat maakt mijn werk zo uitdagend.”

Impact op de maatschappij

“Veel mensen van buiten weten niet exact hoe gaaf en innovatief het bij TNO is! Totdat je hier werkt. Elke dag denk ik weer: wat bijzonder dat dit allemaal bij TNO gebeurt en wat een passie heeft iedereen voor het vak! Mensen doen hier ontzettend knap werk. De technieken die bij DSS worden toegepast, zijn enorm specifiek en divers.

Mijn technische basis was aanwezig, maar ik werk hard aan mijn kennis over de technologie die binnen DSS wordt ingezet – want ook dat helpt bij het vinden van de goede match. Wat me in positieve zin keer op keer verbaast: ongelooflijk wat ervoor nodig is om veilig te kunnen leven in Nederland en hoeveel daarachter schuilt. Juist daarom wilde ik graag bij TNO werken: het werk hier is van betekenis en heeft impact op de maatschappij.”

Geen universiteit, niet de overheid en geen bedrijf

“Regelmatig hebben de mensen die hier op gesprek komen een redelijk beeld van TNO. Ze hebben dan al iets met TNO te maken gehad, bijvoorbeeld tijdens hun studie of ze kennen iemand die hier werkt. Als ze uit de academische wereld komen of uit een andere branche, vertel ik graag wat een unieke organisatie TNO is. Geen universiteit, niet de overheid, geen commercieel bedrijf, maar actief op het speelveld daartussen.

Daarnaast benadruk ik de vele mogelijkheden die je krijgt om jezelf te ontwikkelen. Want dat vinden wij erg belangrijk. We hebben bijvoorbeeld een talent ontwikkelprogramma voor starters opgezet, waarin je onder andere je soft skills verder kunt ontwikkelen. En de vrijheid die je hier krijgt, is opvallend groot.”

Willen blijven leren

“Voor DSS zoek ik naar mensen die een bewuste affiniteit met defensie en veiligheid hebben. Verder kijk ik natuurlijk naar opleiding en ervaring, maar net zo belangrijk zijn het enthousiasme en de passie. Als je wilt blijven leren, ben je bij TNO op de juiste plek.

De ideale TNO’er is voor mij dan ook een vakkenner met drive en een kritische blik. Voor DSS telt je betrouwbaarheid extra mee: elke kandidaat moet door een screening, want je komt tenslotte met vertrouwelijke informatie in aanraking.”

Op zoek naar de juiste match

“In een gesprek ben ik op zoek naar de juiste inhoudelijke en persoonlijke match, maar ook naar een bepaalde klik. Dat laatste is niet tastbaar, ik weet 't, maar je merkt wel duidelijk wanneer je allebei erg enthousiast wordt van het gesprek. Moet de kandidaat altijd een vlotte prater zijn? Nee hoor, dat hangt helemaal van de functie af. Een consultant heeft andere vaardigheden nodig dan een onderzoeker.

Ook kijk ik samen met de manager naar de balans en diversiteit op de afdeling. Als die overwegend minder inhoudelijk gedreven mensen in het team heeft, past daar juist iemand bij die meer op de technologie zit. Die passie voor de techniek zie je dan vaak terug in een gesprek! Daar hoef je geen vlotte prater voor te zijn, maar je moet dat enthousiasme wel kunnen overbrengen. Vaak gaat dat met de inhoud vanzelf, omdat je nu eenmaal blij wordt van je vak.

Wat ook kan helpen, is een gedegen voorbereiding. Denk goed na over de functie en gevraagde competenties en hoe dat past bij jou en jouw ervaring, maar ook wat voor jou belangrijk is en waarin jij je verder wilt ontwikkelen. En oefen het gesprek.

Die gouden tip die voor iedereen geldt? Wees jezelf. Het is belangrijk dat we met elkaar een open en eerlijk gesprek voeren. Dan kunnen wij, samen met jou, het beste de keuze maken of je past bij TNO en andersom. Duidelijke verwachtingen van beide kanten zijn een belangrijk uitgangspunt voor een succesvolle samenwerking.”