Paul Konst

Paul Konst

Functie:
Clustermanager
Paul Konst

Paul vindt zijn passie in technologische ontwikkelingen die nieuwe waardeketens mogelijk maken binnen de ambities naar een duurzame industrie, en daarmee ook naar een duurzame samenleving. Een van zijn belangrijkste taken als programmamanager is de onderzoeks- en bedrijfsstrategie van de industriële suikergebaseerde hulpstoffen omzetten naar furanen en bio-aromaten als bouwstenen (Sugar Horizon) binnen Shared Research Centre Biorizon.

Mede dankzij Pauls inzichten en vooruitziende blik is Biorizon op de goede weg om de doelstelling, het commercieel kunnen produceren van bio-aromaten in 2025, te behalen. Daarnaast concentreert TNO zich op het verder ontsluiten van het potentieel van gevestigde platformtechnologieën door furanen (voor toepassingen als surfactanten en harsen) en aromatische bouwstenen voor de toekomst (zoals bio-fenol en bio-aniline) te ontwikkelen.

Paul heeft uitgebreide ervaring in bioprocestechnologie en promoveerde aan de Wageningen Universiteit op het onderwerp thermo- en biochemische omzetting van restbiomassa in bulkchemicaliën.

Delft - Leeghwaterstraat

Leeghwaterstraat 44
2628 CA Delft

Postadres

Postbus 6012
2600 JA Delft