Rajesh Mehta

Functie:
Senior adviseur energie- en materiaaltransitie

Rajesh is een technologie- en managementprofessional met 18 jaar ervaring in de wereldwijde petrochemische industrie. Hij heeft expertise in duurzaam ondernemen, het ontwikkelen van technologische routekaarten, strategie en bedrijfsmodellen. Als senior consultant bij TNO richt hij zich op consortium building, opportunity & program management en innovatie consulting.

Rajesh is gepassioneerd over het overbruggen van de kloof tussen technologie en business en opereert op het complexe raakvlak van technologie, business en duurzaamheid. Rajesh adviseert industrie en beleidsmakers over energie- en materiaaltransitie, groene waterstof, Power-to-X en strategieën voor de circulaire economie. Als senior professional op het gebied van strategie-, bedrijfs- en programmamanagement heeft Rajesh veel samengewerkt met bedrijfs-, technologie- en productiebedrijven. Rajesh werkt nauw samen met technologieteams, brancheverenigingen, consortiumpartners, start-ups en investeerders om het commerciële en duurzaamheidspotentieel van technologieën in de ontwikkelingscyclus te evalueren.

Rajesh staat hoog aangeschreven om zijn ideeën over duurzaamheid in de chemische en kunststofindustrie. Dit wordt weerspiegeld in zijn huidige en vroegere vertegenwoordiging als duurzaamheidsexpert op verschillende internationale forums zoals PlasticsEurope, de International Council of Chemical Associations (ICCA) en de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

Rajesh heeft een Master in Chemical Engineering van IIT Bombay en een MBA van IIM Bangalore. Rajesh is co-auteur van 20 publicaties en technische rapporten en heeft 23 conferentiepresentaties gegeven. Zijn andere onderzoeksinteresses zijn fusies en overnames in de wereldwijde petrochemische industrie.

Recente publicaties:

Utrecht

Princetonlaan 6
3584 CB Utrecht

Postadres

Postbus 80015
3508 TA Utrecht