Yvonne Pribnow

Yvonne Pribnow

Functie:
Corporate Recruiter
Yvonne Pribnow

“TNO is een grote snoepwinkel”. Yvonne Pribnow is senior recruiter voor de units ICT en Strategische Analyses & Beleid. Vooral voor de eerste is het een hele uitdaging om de allerbeste onderzoekers te vinden.

“De unit Strategische Analyses & Beleid adviseert overheden en bedrijven over hun innovatieagenda en brengt alle denkbare disciplines samen om de gewenste duurzame innovaties te realiseren. ICT, de andere unit waarvoor ik werf, is zo’n discipline. Hier wordt baanbrekend werk verricht op het gebied van onder meer cyber security en data science. Beide units zijn me even lief; eigenlijk vind ik alles wat we bij TNO doen ontzettend boeiend. Bijna geen enkel bedrijf is tegenwoordig níet innovatief bezig, als je afgaat op de vacatureteksten, maar bij TNO zijn we dat echt. We zijn bij wet opgericht om Nederland vooruit te helpen met toepasbaar onderzoek; innoveren zit in onze genen.”

Brug tussen academische wereld en bedrijfsleven

“Het is fantastisch om als recruiter bij TNO te werken. Allereerst vanwege onze unieke positie op de arbeidsmarkt. Bij TNO slaan we een brug tussen de academische wereld en het bedrijfsleven: we gaan diep maar verliezen de toepasbaarheid nooit uit het oog. Daar komt bij dat iedereen hier van zijn werk houdt en daar gepassioneerd over kan vertellen, ook over waar TNO op de lange termijn naar toe wil. Ik zoek supertalenten die hier een bijdrage aan willen leveren. Die koppel ik aan een onderzoeksteam, ervan uitgaand dat ze lang en gelukkig samen mooie dingen gaan doen.”

Speurwerk

“Vooral voor ICT is het een hele uitdaging om de allerbeste mensen te vinden. We zijn niet de enige werkgever die in deze vijver vist. Als we een vacature hebben, bedenken de research manager en ik waar de kandidaat die we zoeken zich nu bevindt. Misschien is hij aan het afstuderen, dan weten we bij welke hoogleraren we navraag kunnen doen. Zo kammen we ons netwerk uit. Ook de toekomstige collega’s van de kandidaat die we zoeken, maken hun netwerk op de vacature attent. Zij kunnen natuurlijk het best over de bühne brengen hoe gaaf het is om bij TNO te werken. Dat doen ze ook in onze online campagnes en andere arbeidsmarktcommunicatie. En live, op congressen, campusdagen en andere events.”

Snoepwinkel

“Een baan bij TNO is een fantastische start of volgende stap in je loopbaan. Je krijgt hier alle ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, in je competenties en vakinhoudelijk, omringd door specialisten. Hier zijn ontwikkellijnen voor – naar senior scientist, projectmanager of consultant – die je helemaal naar eigen inzicht kunt vormgeven. Is er een wat minder voor de hand liggend project of thema waaraan je zou willen bijdragen, dan is dit altijd bespreekbaar. Neem zelf het initiatief en je zult merken hoeveel er mogelijk is. TNO is een grote snoepwinkel waarin je de verleiding moet kunnen weerstaan om jezelf niet misselijk te eten.”

Blij

“Na twaalf jaar kan ik nog steeds genieten van een lekker interview. Van een open gesprek met veel interactie, de juiste vraag op het juiste moment van beide kanten, en een goede wisselwerking met de research manager, waarbij ik als recruiter van meerwaarde ben door extra goed te letten op typische TNO-competenties, zoals kunnen samenwerken, bruggen bouwen en verbinden. Als ik die kandidaat een paar weken later met zijn collega’s tegenkom bij de lift, dan ben ik blij.”