Energetische materialen

Energetische materialen zijn vaste, vloeibare of gasvormige stoffen (of mengsels daarvan) waarin een grote hoeveelheid chemische energie is opgeslagen die in zeer korte tijd via een ontledingsreactie kan worden vrijgemaakt. Zo’n reactie kan geïnitieerd worden door bijvoorbeeld mechanische of thermische stimuli of door schok.

Onze expertise

De expertisegroep Energetische Materialen overziet de keten van synthese, productie, verwerking, karakterisering, opslag en transport, betrouwbaarheid, levensduur, veiligheid (zowel safety als security), detectie, kosten, tot milieuaspecten en het afstoten van energetische en gevaarlijke stoffen.

Bovendien combineren we onze synthese-kennis met onze expertise in ontwerp, optimalisatie en opschaling van productieprocessen waarin energetische of gevaarlijke stoffen gebruikt worden.

Downloads

Laat je verder inspireren

108 resultaten, getoond 1 t/m 5

Onderzoek levert nieuwe mogelijkheden op voor flexibel bewaken en beveiligen

Informatietype:
Nieuws
26 november 2023
De vraag naar bewaking en beveiliging van personen en gebouwen is de afgelopen tijd enorm toegenomen. Door alle ingrijpende incidenten is duidelijk geworden dat de huidige werkwijzen niet meer volstaan, er is sprake van een nieuwe realiteit en er is snel ondersteuning van technologie nodig.

Dit is onze tijd

Informatietype:
Podcast
20 november 2023
6 afleveringen

GPT-NL versterkt Nederlandse autonomie, kennis en technologie in AI

Informatietype:
Artikel

Hoe navigeer je op weg naar ethiek in AI?

Informatietype:
Insight
12 oktober 2023

Samen sneller innoveren

Informatietype:
Artikel