Chemische, biologische, radiologische en nucleaire bescherming

Thema:
Protection, munitions and weapons

Binnen het aandachtsgebied Defensie en Veiligheid heeft TNO een onderzoeksafdeling van wereldklasse die zich toelegt op Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire (CBRN) bescherming.

Hier werkt een team van ongeveer 50 experts die kunnen beschikken over onder andere een High Tox Laboratorium, de enige faciliteit in Nederland die door het Verdrag chemische wapens (Chemical Weapons Convention) is toegestaan om Chemical Warfare Agents (CWA's) te produceren en te behandelen.

Het onderzoekswerk van de CBRN-expertiseafdeling van TNO omvat alle onderdelen van de beschermingsketen: dreigings-analyse, detectie, identificatie, fysieke bescherming, ontsmetting, diagnose, medische tegenmaatregelen.

Laat je verder inspireren

19 resultaten, getoond 11 t/m 15

Stuwstoffen, pyrotechniek en vuurwerk

Informatietype:
Artikel

Wij onderzoeken en testen stuwstoffen voor de verbetering van kanonnen. Daarnaast ontwikkelen en implementeren we pyrotechnische producten.

Bescherming en overlevingsvermogen van marineschepen

Informatietype:
Artikel

Het vermogen van een marineschip om te overleven en operationeel te blijven na een aanval, is van levensbelang voor de marine én de bemanning.

Explosiedreigingen tegengaan

Informatietype:
Artikel

De grootste uitdaging is de race tegen de klok, waarbij we de daders vóór moeten blijven en dreigingen tijdig signaleren en tegengaan.

Munitieveiligheid

Informatietype:
Artikel

TNO levert als 'one-stop shop’ gecombineerde multidisciplinaire expertise met een integrale visie op oplossingen voor munitieveiligheid.

Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire (CBRN) Bescherming

Informatietype:
Artikel

Wereldwijd hebben militaire en civiele autoriteiten steeds meer behoefte aan de beste technologie ter voorkoming en bestrijding van en bescherming tegen aanvallen met chemische of biologische wapens. Wij bieden ondersteuning en advies bij CB-tests.