Duurzame productiviteit en inzetbaarheid
De Expertisegroep Sustainable Productivity and Employability verbetert de duurzame arbeidsproductiviteit in organisaties. Met duurzaam bedoelen we dat oplossingen aansluiten bij wat bijdraagt aan de gezondheid van medewerkers. Maar ook bij wat organisaties nodig hebben om gezond te overleven.
Gezonde arbeid is de beste bouwsteen voor organisaties. Dit kun je bereiken door de mogelijkheden van nieuwe technologieën en de nieuwste organisatorische ontwikkelingen te benutten. Het uitdenken en implementeren van deze oplossingen brengen we samen onder de noemer 'sociale innovatie'.
Duurzame arbeidsproductiviteit
Het meten van productiviteit die lang standhoudt is moeilijk. Toch hebben we hier bij TNO veel onderzoek naar gedaan. In de zorg, industrie, zakelijke dienstverlening en bij de overheid.
We zetten meetmethoden in die sociale organisatievraagstukken en kennis van human factors (ergonomie) combineren. Daarmee helpen we bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland hun productiviteit, gezondheid, medewerkerscomfort en -ontwikkelmogelijkheden te vergroten.
Downloads
Gebalanceerde flexibiliteit: 10 praktijkvoorbeelden
Lees hoe je als organisatie bewuster kan omgaan met flexibiliteit om zo risico’s te verminderen en kansen te vergroten
Neem contact met ons op
Laat je verder inspireren
TNO publiceert Jaarverslag 2022 volledig geïntegreerd
Het Jaarverslag 2022 van TNO is verschenen. Voor het eerst betreft het een volledig geïntegreerd jaarverslag, waarbij duurzaamheid integraal in het algemene jaarverslag is verwerkt.


Nachtwerkers hebben meer kans op een slechte werk-privébalans
Mensen die in de nacht werken, hebben meer dan 2,5 keer zoveel kans op een slechte werk-privébalans. Zij vinden het lastiger om werk en privé te combineren dan mensen die alleen overdag werken. Dat is een van de resultaten van het onderzoek van TNO en RIVM.


TNO lanceert nieuwe merk & werk campagne: #ditisonzetijd
In maart 2023 lanceert TNO de nieuwe campagne #ditisonzetijd. TNO wil de samenleving, ondernemers en overheid bewust maken van wat TNO doet en zich op de arbeidsmarkt verder profileren.


WHO lanceert nieuwe methode voor meten vroege ontwikkeling van kinderen tot 36 maanden
Vandaag heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de (GSED) gelanceerd. GSED is een nieuwe methode om de ontwikkeling van kinderen tot 36 maanden te beoordelen met behulp van metingen die cultureel neutraal, eenvoudig toe te passen, vrij toegankelijk en begrijpelijk zijn voor zorgverleners en kinderen.


Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Op basis van de nieuwste gegevens over flexibele arbeid melden TNO en het CBS in een gezamelijke analyse, dat zowel het aantal flexcontracten als het aantal zzp'ers is toegenomen in het vierde kwartaal van 2022.

