Ruimtevaarttechnologie
Ruimtevaart speelt een cruciale rol in het dagelijks leven van iedereen op aarde. Communicatie-, navigatie- en observatiesatellieten en hun innovatieve informatiesystemen, terminals en hightech instrumenten worden een uniek onderdeel van de infrastructuur van onze planeet. Samen met de Nederlandse overheid, bedrijven, instituten en universiteiten werken we samen aan ruimtevaarttechnologie.
De expertisegroep Space & Systems Engineering ontwikkelt en levert optomechatronische instrumenten en systemen voor ruimtevaart, 'ground based'-astronomie en wetenschappelijk onderzoek. Voor het maken van deze instrumenten en systemen is (nieuwe) technologie nodig. Experts in optica, mechatronica, productie en testen werken samen om het gewenste resultaat te bereiken. Hiervoor is een setting met verschillende disciplines en een grondige projectorganisatie nodig.
Neem in onderstaande video een kijkje achter de schermen bij de expertisegroep Space & Systems Engineering.
Neem contact met ons op
Laat je verder inspireren
Nieuw initiatief Europees topcentrum voor windenergie
Negen onderzoeksinstituten en universiteiten die lid zijn van het European Energy Research Alliance Joint Programme Wind hebben vorige week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de oprichting van een Europees topcentrum (EuCoE) voor windenergie.


TNO-studies over potentieel geothermie vinden weg naar kunstgalerie in Turijn
Je werkt bij TNO aan langetermijnscenario’s voor het energiesysteem om wereldwijd de klimaatdoelstellingen in 2050 te halen en plots ontvang je een mail van een beroemde Italiaanse fotograaf. ‘‘Mag onze visueel ontwerper hier iets moois van maken?”


Betrouwbare en real-time digital twin systemen
Optimaliseer de prestaties van je digital twin met Multi-party Digital Twin. Ook iets voor jouw organisatie? Ontdek hoe onze TNO-experts je kunnen helpen.


ENGAGE: Patiëntgerichte technologie voor een beter inzicht in ziekte
Het ENGAGE-consortium richt zich op het ontwikkelen van digitale biomarkers voor Type 2 Diabetes-patiënten om de ziekteprogressie te monitoren en zelfmanagement en preventie mogelijk te maken.


Waarom kiezen mensen (niet) voor een elektrische auto?
Om de klimaatdoelstellingen te halen stimuleert de overheid elektrisch vervoer met gericht beleid. TNO deed in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoek naar wat consumenten beweegt of afremt elektrisch te gaan rijden.

