Expertisecentrum voor Games en Game-Design (EGG)

Het Expertisecentrum voor Games en Game-Design (EGG) is een samenwerking tussen de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (onderzoeksprogramma Game & Interaction Design), TNO en TFI Regio Utrecht.

EGG is opgericht om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande toegepaste games in Nederland. EGG doet dit door zowel (potentiële) opdrachtgevers als ontwikkelaars kennis en advies te bieden. Hierbij richt het Expertisecentrum zich op zowel literatuuronderzoek, afgesloten projecten, als games die in ontwikkeling zijn, en brengt daarbij in kaart welke lessen voor ontwikkeling en toepassingscontext daaruit kunnen worden getrokken. Op deze manier ontstaat er een raamwerk van kennis waar zowel opdrachtgevers, ontwikkelaars, onderzoekers en geïnteresseerden op kunnen voortbouwen. Zo hoeft niet ieder project zelf het wiel uit te vinden als dat niet nodig is, en kan de Nederlandse gamesector op het gebied van toegepaste games haar innovatieve karakter blijven uitbouwen.

Producten van EGG zijn:

  • De Handouts, waarin informatie rond games voor bepaalde sectoren of doelgroepen gebundeld is
  • De Database met take-aways: tips & tricks voor applied game designers
  • De database Database met Nederlandse applied game developers, waarin je gericht kunt zoeken naar Nederlandse game-ontwikkelaars en hun expertise, ervaring en specialisaties.
  • Workshops voor vraagarticulatie en brainstorms, zoals de Gamification Brainstorm of Playing the Applied Game.

Voor meer informatie ga naar de Expertisecentrum voor Games en Game-Design website

EGG

Partners van TNO
Contact

Ing. Dennis Coetsier