Direct naar de inhoud

Als mkb ondernemer samenwerken met TNO in innovatietrajecten

TNO wil innovatie stimuleren op onderwerpen die relevant zijn voor jouw bedrijf én voor de maatschappij. We focussen ons op onderwerpen die bijdragen aan een digitale, gezonde, veilige en duurzame samenleving. Daarom verbinden we mensen en kennis. Om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van het mkb vergroten. En die het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

Wat kan TNO voor MKB ondernemers betekenen?

TNO helpt het midden en kleinbedrijf (mkb) succesvol te innoveren en ondersteunt ondernemers actief met kennis en expertise van technologie in samenhang met gebruikers, markt en visie.

TNO kan helpen met:

  • specifieke R&D-vragen over technologie
  • het verbinden aan de juiste partners
  • het delen van relevante kennis

TNO participeert in verschillende (internationale) samenwerkingsverbanden waar we ondernemers graag aan verbinden.

TNO INNOVATIEPLEIN

Het TNO Innovatieplein is gevuld met een actueel aanbod van projecten en activiteiten waar je direct aan deel kunt nemen. Ook is het de plek om vragen te stellen wanneer je op zoek bent naar specifieke kennis op het gebied van R&D en innovatie. We helpen je graag verder met bijvoorbeeld een expertsessie of een doorverwijzing in ons netwerk. Je kunt bij ons terecht voor het meedoen aan (internationale) projecten, het afnemen van kennislicenties, het gebruiken van state of the art faciliteiten en interessante kennissessies.

Neem een kijkje op het TNO Innovatieplein

Hier vind je alle projecten

TNO Innovatieplein

Fieldlabs

TNO werkt actief aan kennisverspreiding naar het MKB in de volgende samenwerkingsverbanden, ook wel fieldlabs genoemd.

Dutch Optics Centre

Het Dutch Optics Centre opereert als een platform waar bedrijven, brancheorganisaties en kennisinstellingen samenwerken aan het ontwikkelen en/of produceren van hightech optische en opto-mechanische producten. Lees hier meer over Dutch Optic Centre.

Smart connected supplier network

Het Fieldlab 'Smart Connected Supplier Network' (SCSN) is een initiatief van HTSM, Brainport Industries, softwareleveranciers en TNO om de high-tech maakindustrie te ondersteunen bij het digitaliseren van de keten. Lees hier meer over Smart Connected Supplier Network.

Fieldlab Flexible Manufacturing

In het Fieldlab Flexible Manufacturing werken partijen samen aan het demonstreren van de mogelijkheden die digitalisering en robotisering bieden. Lees meer over het Fieldlab Flexible Manufacturing.

Bouw en Techniek Innovatiecentrum (BTIC)

Overheden, kennisinstellingen en marktpartijen in de Bouw- en Technieksector bundelen hun krachten bundelen om te komen tot langjarige kennisprogramma’s. Lees meer over BTIC.

VoltaChem

VoltaChem is een industriegedreven Shared Innovation Programme voor de elektrificatie van de chemische industrie onder initiatief van TNO en de Topsector Chemie. Lees meer over Voltachem.

START-UPS & SCALE-UPS

TNO helpt jouw start-up door het aanbieden van onze technische expertise, ons uitstekende onderzoek en onze moderne faciliteiten. Wij hebben experts in bijna elk veld. TNO's doel is om Nederlandse ondernemers te helpen bij de ontwikkeling van hun producten en hun bedrijf.

Ben jij een startup of scale-up en heb je onderzoek, consultancy of experimentele faciliteiten nodig? TNO is de grootste organisatie voor toegepast onderzoek in Nederland met experts in tientallen vakgebieden. Van bouwinnovaties tot Child Health, van duurzaam transport tot strategische analyses en van circulaire economie tot ruimtevaartinstrumentatie. TNO doet het allemaal! Kom in contact met ons of lees verder voor meer informatie over de diensten die we aanbieden en de huidige startup-initiatieven waar we momenteel bij betrokken zijn.

Partners

Innovaties creëren doe je door samenwerken. Dat kan alleen met partners. Om u als MKB-ondernemer nóg beter te kunnen ondersteunen bij innovatietrajecten werken wij samen met diverse organisaties:

  • MKB Nederland en TNO onderstrepen met hun samenwerking het belang van innovatie voor de ontwikkeling van MKB-bedrijven.
  • MKB-Servicedesk en TNO  en hebben de handen ineengeslagen bij de ondersteuning van bedrijven bij hun innovatie.
  • Kamer van Koophandel en TNO werken samen bij innovatiegerichte kennisoverdracht naar het MKB.
  • RVO werkt samen met TNO bij het vinden van de weg naar een goede financieringsregeling voor haar MKB-relaties.

We werken tevens veelvuldig samen met universiteiten, kennisinstellingen en overheden.

 

Ben jij bezig met innovatie en heb jij een R&D vraag waar TNO je bij kan helpen?

Neem contact op met Nienke Dijkstra

Contact opnemen
Ons werk

Digitalisering cruciaal voor circulaire industrie

Zie het voor je: Nederland, 2050 – De transitie naar een duurzame samenleving en een CO2-neutrale, circulaire industrie, is goed op dreef. Kleinere en flexibele fabrieken opereren dichtbij de consument.... Lees verder
Samenwerken met TNO
Contact

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.