Direct naar de inhoud

De veelzijdigheid van Elektrotechniek bij TNO

Bij TNO werken elektrotechnici aan vele verschillende onderwerpen waarbij de focus ligt op signal processing, regeltechniek, automatisering, software ontwikkeling en systems engineering. De door TNO ontwikkelde kennis wordt gebruikt voor praktische toepassingen tot het niveau van demonstrators of prototypes.

Elektrotechnici bij TNO werken bijvoorbeeld aan de volgende projecten:

  • Een sonar die vissoorten onderscheidt;
  • Robots die onder water met elkaar praten;
  • BURMIN, waarbij een demonstrator mijnen en explosieven die diep in de modder begraven liggen, detecteert;
  • Zelfrijdende auto: één van de onderwerpen waar TNO aan werkt voor verkeersoptimalisatie;
  • Simulatietool voor smart mobility om snel inzicht te krijgen in de impact van diensten op bereikbaarheid of verkeersveiligheid;
  • Semiconductor equipment, innovaties voor machines voor halfgeleiders;
  • Smart grids, voor verregaande integratie van energiebronnen;
  • Ontwikkeling van 5G voor mobiele telefonie;
  • Elektromagnetische signaturen: analyse en bemeten om objecten te kunnen detecteren, maar ook om te zorgen dat objecten niet te detecteren zijn;
  • Spectrum Intelligence: monitoring en analyse van signalen in het elektromagnetisch spectrum. Door middel van detectie en classificatie algoritmes moet een actueel beeld worden opgebouwd van wie aan het zenden is, wat er gezonden wordt en wat de inhoud is van het gezonden bericht. Door het toepassen van Software Defined Radio kunnen flexibele ontvangers worden ontworpen deze taak autonoom uit te voeren.

Vanaf de eerste dag werk je bij TNO al actief mee in projecten en kun je je kennis van signaalbewerking, meet- en regeltechniek, cyber physical systems, chip design en meer, direct inzetten voor maatschappelijk relevante onderwerpen. Je werkt daarbij samen met andere experts binnen en buiten TNO en met klanten.

Bij TNO heb je veel vrijheid in het vormgeven van je eigen loopbaan. Dat gaat van het kiezen van je eigen projecten tot het bepalen in welke richting je je wilt ontwikkelen. Je hebt altijd de mogelijkheid om ook projecten op andere afdelingen te doen. Bovendien zit er veel afwisseling in de projecten. Elk project dat je doet is anders en daarmee wordt er een beroep gedaan op je eigen creativiteit en kennis, denken buiten je confortzone.

Get to know TNO!
TNO en jouw studie
Contact

TNO Job alert

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.