Direct naar de inhoud

Overzicht van alle diensten voor expats

TNO draagt zorg voor een aantal zaken voor nieuwe medewerkers die uit het buitenland komen. Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die TNO biedt aan expats.

Medewerkers die verhuizen naar Nederland worden ondersteund door AGS KHZ. Afhankelijk van het land van herkomst, de bekendheid met Nederland en de gezinssamenstelling stelt TNO een pakket samen uit de hieronder genoemde diensten.

Airport Meet & Greet

Vergezeld vervoer van de luchthaven naar het verblijfadres.

Korte (bezichtigings)reis vooraf

Inclusief een welkomstpakket met plattegronden en algemene informatie, introductie van praktische en culturele aspecten van leven in Nederland, een bezoek aan de omgeving en de stad en een bezoek aan diverse mogelijke woonruimtes.

Verhuizing

Inclusief levering van alle benodigde verpakkingsmaterialen, demonteren van standaard meubilair, aflevering, uitpakken en opnieuw monteren van gedemonteerde meubels.

Accommodatie

Vergezelde bezichtigingen van voorgeselecteerde huizen, lease-onderhandelingen, nutsvoorzieningen, inventaris voorbereiding, contacten tussen medewerker en verhuurder/eigenaar en vergezelde check-in.

Onderwijs

Introductie van lokale en internationale schoolsystemen, hulp bij het selecteren van een school en de inschrijving, vergezeld bezoek aan scholen van voorkeur en informatie over kinderopvang en peuterspeelzalen.

Hulp bij inburgeren

Vergezelde bezoeken voor inschrijving bij de gemeente en het verkrijgen van een Burgerservicenummer, openen van een bankrekening, informatie over omzetting rijbewijs, verstrekken namen en adressen van huisartsen en tandartsen, buurtoriëntatie en informatie over openbaar vervoer, zorgverzekering, enz.

Begeleiding partner

Afhankelijk van de individuele doelstellingen wordt er gericht advies gegeven over en geholpen met het vinden van een baan, opleidingsmogelijkheden, vrijwilligerswerk, expat groepen of verenigingen etc.

Vergunningen

Afhankelijk van het land van herkomst, kan het zijn dat de medewerker een werk- en/of verblijfsvergunning nodig heeft. TNO draagt zorg voor de benodigde vergunningen.

30%-Regeling

De 30%-regeling is een fiscale faciliteit voor buitenlandse medewerkers die (tijdelijk) in Nederland komen werken en een specifieke ervaring of deskundigheid hebben die niet of nauwelijks in Nederland voorkomt. Een medewerker kan voor deze regeling in aanmerking komen indien aan een aantal voorwaarden is voldaan. De 30%-regeling kan maximaal 5 jaar worden toegepast.

Training in de Nederlandse taal en cultuur

Om een succesvolle start in Nederland te maken, biedt TNO de medewerker een training aan in de Nederlandse taal en cultuur.

Ondersteuning bij Nederlandse belastingaangifte

De medewerker kan gebruik maken van ondersteuning bij het indienen van de belastingaangifte over het jaar van aankomst in Nederland door een bedrijf geselecteerd door TNO.

Arbeidsvoorwaarden: jouw balans
Contact

TNO Job alert

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.