Met de iGrow app van TNO kun je eenvoudig zien hoe je kind (van 0-18 jaar) groeit, hoe lang je kind wordt en of het een gezond gewicht heeft. Je krijgt tips over gezonde voeding, bewegen en slapen. Drie aspecten waarvan uit onderzoek is gebleken, dat ze belangrijk zijn voor een gezond gewicht. Ook kun je zien waar je in jouw omgeving kunt spelen, wandelen en zwemmen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel in Google Play of de App Store en zoek op de gratis app iGrow.

Hoe werkt iGrow?

Na het invoeren van de gegevens van je kind kun je de groeidiagrammen opvragen. In één oogopslag zie je het resultaat; bijvoorbeeld van rood (obesitas) naar oranje en groen (gezond gewicht). Als je de lengte van je kind of van de ouders invoert, krijg je te zien hoe lang jouw kind wordt. Verder krijg je via iGrow tips over gezond eet-, beweeg- en slaapgedrag, zodat je jouw kind kunt helpen bij het behouden van een gezond gewicht. Want jong geleerd, is oud gedaan! Ook kun je via google maps zien waar in je samen met je kind in jouw omgeving kunt spelen, wandelen en zwemmen. Je vindt er bijvoorbeeld speeltuinverenigingen, maar ook onofficiële plekken zoals grasvelden, pleinen en speelnatuur.

Speelplekken

Weet je zelf een leuke speelplek? Geef het door aan PlayAdvisor. Gemeenten kunnen hun data delen met de gratis e-dienst Open Landelijke Speelplaatsregistratie van GemGids (gemgids.nl).

Landelijke groeistudies

TNO volgt sinds 1955 de groei en ontwikkeling van Nederlandse kinderen, o.m. via landelijke groeistudies. Elke vijftien jaar wordt de groei van kinderen in Nederland onderzocht. De resultaten maken het voor de overheid mogelijk trends te volgen en, waar nodig, actie te ondernemen. TNO gebruikt data uit de groeistudies om groeidiagrammen te maken en instrumenten te ontwikkelen die professionals uit de jeugdgezondheidszorg helpen de groei van een individueel kind te volgen en te beoordelen. De laatste groeistudie van TNO dateert uit 2009. De resultaten van deze studie laten zien dat er sinds 1997 een sterke toename in overgewicht is. Inmiddels heeft 1 op de 7 kinderen overgewicht.

Gericht advies

Groeidiagrammen

Bewegen in de buurt

     
Voer gegevens in van één of meerdere kinderen. Per kind krijg je tips over gezond
eet-, beweeg- en slaapgedrag.
De meet- en weeg gegevens worden getoond
op de groeidiagrammen volgens de Vijfde Landelijke Groeistudie.
Deze app geeft aan waar je samen met je kind in jouw omgeving kunt bewegen.
Downloads

Contact

Dr. Paula van Dommelen

  • Groei
  • Groeidiagrammen
  • Ontwikkeling
  • Gehoorscreening