Ons werk

Eerste levensjaren: sleutel tot gezonde groei en ontwikkeling

De belangrijkste factor voor blijvende gezondheid en welzijn is gezonde groei en ontwikkeling in de eerste twee levensjaren. Dankzij het multidisciplinaire team van experts van TNO kunnen onze partners en cliënten tools, diensten, voeding, geneesmiddelen en ondersteuning ontwikkelen voor jonge kinderen en hun verzorgers. Met uitgebreid, empirisch onderbouwd onderzoek vindt TNO oplossingen voor belangrijke uitdagingen in de eerste levensjaren.

Multidisciplinaire aanpak

Het leggen van de basis voor een gezond leven is complex. Daarom heeft TNO de expertise van wetenschappers en ontwikkelaars op het gebied van voeding, gedragswetenschap, technologie, biogeneeskunde en genetica bijeengebracht om een gedegen, holistische aanpak te creëren voor de studie van de optimalisatie van gezondheid van kinderen. Het team onderzoekt de samenhang tussen de fysieke, sociale en psychologische uitdagingen van een kind bij het waarborgen van gezonde ontwikkeling, het voorkomen van ziekte en het ontwikkelen van geneesmiddelen. Ons biomedisch onderzoek wordt gestuurd door ons toenemende begrip van de mechanismen die aan gezondheid en ziekte ten grondslag liggen.

Veelzijdige oplossingen

TNO richt zich al jaren op onderzoek en ontwikkeling en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling en validering van verschillende tools, ondersteuningssystemen en toepassingen waarbij de gezondheid van kinderen centraal staat. Van ontwikkelingstrackers als Dscore tot onze experimentele platforms en klinische studies die leiden tot geoptimaliseerde zuigelingenvoeding. En van ondersteuning voor groepen tot tools voor artsen tot de digital parent support services, ondersteunende tools voor ouders. TNO kan datagestuurde, empirisch onderbouwde oplossingen bieden die de vroege ontwikkeling optimaliseren. Ons interactieve landschap toont hoe wij de uitdagingen van de gezondheid van kinderen aangaan met doeltreffend onderzoek, richtsnoeren en tools. In nauwe samenwerking met onze partners en stakeholders streven wij naar onderzoeksopzetten op maat.

TNO beschikt niet alleen over uitgebreide data, innovatieve technologie en ongeëvenaard inzicht, maar ook over de faciliteiten en expertise om in vitro-, ex vivo- en in silico-studies uit te voeren die productontwikkeling stimuleren en veilige, doeltreffende behandeling waarborgen.

Partnerschap voor betere gezondheid van kinderen

TNO is actief op zoek naar partners, zoals particuliere ondernemingen, universiteiten, zorginstellingen, overheden en ngo's, om innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Door middel van private, bedrijfseigen projecten en publiek-private partnerschappen willen wij productontwikkeling in alle aspecten van de ontwikkeling van kinderen versnellen en ervoor zorgen dat ieder kind de beste start heeft in het leven, en dat iedere ouder, kinderarts, productontwikkelaar en zorgverlener beschikt over de tools en ondersteuning die nodig zijn om een gezonde ontwikkeling van kinderen te waarborgen. Wij werken in co-creatie met onze stakeholders voor optimale oplossingen, of het doel nu is concurrentievoordeel, marketingoptimalisatie of grootschalige ondersteuning van gemeenschappen.

Innovatie stimuleren

Onze onderzoeks- en stakeholdernetwerken vormen een solide basis voor de oplossingen van morgen. Wilt u als stakeholder betrokken zijn bij het ontwikkelen van producten, diensten, tools en technieken die tot doel hebben de ontwikkeling van kinderen te verbeteren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Meer info?

Neem contact met Nicolette Pouw

Contact opnemen
Ons werk

Toekomst van een kind verbeteren in de eerste 1000 dagen

De eerste 1000 dagen van een kind – van preconceptie tot twee jaar – zijn cruciaal voor zijn of haar ontwikkeling, gezondheid en welzijn gedurende het leven. Door ouders zo vroeg mogelijk van de juiste... Lees verder
Contact

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.