Smart vehicles

Geautomatiseerd rijden op de openbare weg kan de doorstroming en veiligheid van verkeer verbeteren  en het brandstofverbruik - en daarmee de CO2-emissies - verlagen. Om de grote potentie van automatisch rijden te realiseren is connected en coöperatieve technologie hierbij een essentieel onderdeel. Hoe dat precies werkt kan TNO demonstreren, virtueel en in de praktijk, aantoonbaar veilig.

TNO werkt voor en samen met industrie en overheid aan het praktisch mogelijk maken van grensverleggende geautomatiseerde mobiliteit op de openbare weg. Zowel voor personenauto’s, vrachtwagens als voor andere type voertuigen wordt het werkgebied van automatische voertuigen steeds verder uitgebreid naar hogere mate van automatisering. Hierbij wordt de interactie met ander verkeer, voertuigen, fietsers, en wegkantsystemen sterk verbeterd. Daarnaast wordt op semi-afgesloten gebieden volledig automatisch gereden. TNO onderzoekt en ontwikkelt met name technologie voor het automatiseren van voertuigen, het laten communiceren en samenwerken van automatisch rijdende voertuigen zoals bij platooning, het virtueel testen van de veiligheid van zelfrijdende voertuigen en het monitoren en valideren van de veiligheid van zelfrijdende voertuigen tijdens hun ontwikkeling maar ook tijdens hun levensduur. 

Op een betaalbare, betrouwbare en veilige manier voorziet TNO in slimme oplossingen om de veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie op de weg te verbeteren en de positie van het Nederlands bedrijfsleven internationaal hierop te versterken.

Nieuws

TNO-advies: uitgebreide zwarte doos in zelfrijdende voertuigen

07 mei 2019
Hoewel zelfrijdende voertuigen veel veiliger kunnen zijn dan voertuigen met menselijke bestuurders, kunnen verkeersongevallen door zelfrijdende voertuigen niet volledig worden uitgesloten. In de nasleep... Lees verder

SMART and Safe Traffic and Transport
Contact

Appl.AI Webinar #2: Zelfrijdende auto’s

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.