Honoreringen Groeifonds erkenning belangrijke rol toegepast onderzoek

Thema:
Innovation system
14 april 2022

Vandaag zijn de investeringen voor R&D projecten uit de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds toegekend. De honoreringen dragen bij aan innovatie en het groeivermogen van Nederland. TNO vindt het belangrijk dat het Kabinet op deze manier ondersteuning biedt. TNO is betrokken bij dertien van de gehonoreerde of voorwaardelijk gehonoreerde projecten.

persconferentie-tweede-ronde-nationaal-groeifonds-14-04-2022
Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en commissievoorzitter Jeroen Dijsselbloem tijdens de persconferentie over de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds.

De keuzes van de adviescommissie en het kabinet van vandaag laten zien dat er bij de versterking van toekomstig economische groei een grote rol weggelegd is voor het toegepaste onderzoek van TNO.

In de projecten gaat er intensief samengewerkt worden met diverse organisaties, waaronder bestaande en bekende (mkb) bedrijven, maar ook nieuwe partners. Daarnaast ziet TNO kansen om in de toekomst nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid, start ups, te doen starten met de resultaten van deze programma’s.

Toegepast onderzoek legt verbinding met maatschappelijke uitdagingen

De rol van TNO in de gehonoreerde of voorwaardelijk gehonoreerde projecten illustreert dat ons toegepast onderzoek bijdraagt aan het toekomstig verdienvermogen, waarbij we in onze werkwijze gelijk de verbinding leggen met ons onderzoek op maatschappelijke uitdagingen. Het is de missie van TNO om zowel economische als maatschappelijke impact te creëren, en met overheden en bedrijfsleven samen te werken.

De gehonoreerde groeifondsvoorstellen geven een stevige impuls op bepaalde onderzoeksterreinen aan kennisinstellingen. Het is van belang dat daarnaast, conform de eerdere oproep van de Kenniscoalitie, toekomstige plannen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap voorzien in een structurele versterking van de basis van de hele Nederlandse kennisinfrastructuur.

Gehonoreerde of voorwaardelijk gehonoreerde voorstellen

De gehonoreerde of voorwaardelijk gehonoreerde voorstellen uit de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds waar TNO een definiërende en coördinerende rol heeft en/of bij betrokken is, zijn:

Laat je verder inspireren

1062 resultaten, getoond 1 t/m 5

Thuiswerkers wonen kwartier verder van werk

Informatietype:
Nieuws
17 april 2024
Uit recente gegevens van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van TNO en het CBS blijkt dat thuiswerkers gemiddeld een kwartier langer onderweg zijn naar hun werk dan werknemers die niet thuiswerken.

Hergebruik van afvalhout door integrale ketensamenwerking

Informatietype:
Insight
15 april 2024

Biobased prefab gevels: sein op groen

Informatietype:
Insight
15 april 2024

Van land tot wand: Stro, bouwmateriaal van de toekomst?

Informatietype:
Insight
15 april 2024

Deze vijf ontwikkelingen versnellen biobased bouwen in Nederland

Informatietype:
Insight
15 april 2024