Peter Werkhoven nieuw raadslid AWTI

Thema:
Digitale samenleving
Duurzame samenleving
Gezonde samenleving
Veilige samenleving

Prof. dr. P.J. (Peter) Werkhoven is per 1 februari benoemd tot raadslid van de AWTI (Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie). De Ministerraad heeft vandaag ingestemd met de voordracht door de minister van OCW. Peter Werkhoven is Chief Scientist bij TNO en hoogleraar bij het departement Information and Computing Sciences van de Universiteit Utrecht.

Met de benoeming van Peter Werkhoven krijgt de raad een lid met een ruime en brede ervaring van bijna 30 jaar bij een toegepaste onderzoeksorganisatie, naast zijn vooraanstaande academische positie bij de Universiteit Utrecht.

De AWTI is de onafhankelijke adviesraad van de regering en het parlement op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie. De raad bestaat uit tien deskundigen uit de wetenschappelijke wereld en uit het bedrijfsleven. Tegelijk met Peter Werkhoven wordt ook Cisca Wijmenga lid van de raad. Zij zijn op persoonlijke titel lid van de AWTI.

peter_werkhoven_27112018_700

"Het voelt enorm waardevol om hier vanuit mijn ervaring aan bij te kunnen dragen."

Peter Werkhoven

Chief Scientist bij TNO en Professor Universiteit Utrecht

Peter Werkhoven: "Snelheid, focus en kwaliteit van innovatie zijn cruciaal om onze maatschappelijke en economische uitdagingen aan te kunnen. Vanuit een systeembenadering, waarbij sociale, technologische en institutionele innovatie hand in hand gaan. In een naadloze samenwerking tussen fundamenteel en toegepast onderzoek en met bedrijven en overheden."

"De AWTI buigt zich als onafhankelijke adviesraad voor regering en parlement over hoe Nederland dat strategisch het beste zou kunnen doen, in de huidige turbulente internationale context. Het voelt enorm waardevol om daar vanuit mijn ervaring aan bij te kunnen dragen."

Eppo Bruins, voorzitter van de AWTI: "Ik ben blij dat we vandaag de benoeming van onze nieuwe raadsleden Peter Werkhoven en Cisca Wijmenga kunnen aankondigen. Met deze twee uitzonderlijke mensen halen we opnieuw veel ervaring in huis. De nieuwe leden dragen bij aan de expertise van de raad die nodig is om het brede veld van wetenschap, technologie en innovatie te overzien."

Laat je verder inspireren

1113 resultaten, getoond 1 t/m 5

Energiearmoede: verhalen van bewoners

Informatietype:
Insight
12 juni 2024
De energiecrisis heeft diepe sporen nagelaten bij energiearme huishoudens. Hoewel de levering van energie vrijwel zeker is en de prijzen weer zijn gedaald, lijkt de energiecrisis nog steeds impact te hebben op energiearme bewoners waardoor ze nog steeds te weinig energie gebruiken.

TNO demonstreert kas die waarschuwt voor onveilige situaties

Informatietype:
Nieuws
6 juni 2024

TNO ontwikkelt detectiesysteem ter bescherming kabels en pijpleidingen op zeebodem

Informatietype:
Nieuws
6 juni 2024

Gemeenten: “Kleine energiebesparende maatregelen helpen, maar grondige woningverbetering blijft nodig”

Informatietype:
Nieuws
4 juni 2024

Urbanism Next Europe congres 2024

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
-
Locatie:
Amsterdam