Peter Werkhoven nieuw raadslid AWTI

Thema:
Digitale samenleving
Duurzame samenleving
Gezonde samenleving
Veilige samenleving

Prof. dr. P.J. (Peter) Werkhoven is per 1 februari benoemd tot raadslid van de AWTI (Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie). De Ministerraad heeft vandaag ingestemd met de voordracht door de minister van OCW. Peter Werkhoven is Chief Scientist bij TNO en hoogleraar bij het departement Information and Computing Sciences van de Universiteit Utrecht.

Met de benoeming van Peter Werkhoven krijgt de raad een lid met een ruime en brede ervaring van bijna 30 jaar bij een toegepaste onderzoeksorganisatie, naast zijn vooraanstaande academische positie bij de Universiteit Utrecht.

De AWTI is de onafhankelijke adviesraad van de regering en het parlement op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie. De raad bestaat uit tien deskundigen uit de wetenschappelijke wereld en uit het bedrijfsleven. Tegelijk met Peter Werkhoven wordt ook Cisca Wijmenga lid van de raad. Zij zijn op persoonlijke titel lid van de AWTI.

peter_werkhoven_27112018_700

"Het voelt enorm waardevol om hier vanuit mijn ervaring aan bij te kunnen dragen."

Peter Werkhoven

Chief Scientist bij TNO en Professor Universiteit Utrecht

Peter Werkhoven: "Snelheid, focus en kwaliteit van innovatie zijn cruciaal om onze maatschappelijke en economische uitdagingen aan te kunnen. Vanuit een systeembenadering, waarbij sociale, technologische en institutionele innovatie hand in hand gaan. In een naadloze samenwerking tussen fundamenteel en toegepast onderzoek en met bedrijven en overheden."

"De AWTI buigt zich als onafhankelijke adviesraad voor regering en parlement over hoe Nederland dat strategisch het beste zou kunnen doen, in de huidige turbulente internationale context. Het voelt enorm waardevol om daar vanuit mijn ervaring aan bij te kunnen dragen."

Eppo Bruins, voorzitter van de AWTI: "Ik ben blij dat we vandaag de benoeming van onze nieuwe raadsleden Peter Werkhoven en Cisca Wijmenga kunnen aankondigen. Met deze twee uitzonderlijke mensen halen we opnieuw veel ervaring in huis. De nieuwe leden dragen bij aan de expertise van de raad die nodig is om het brede veld van wetenschap, technologie en innovatie te overzien."

Laat je verder inspireren

1074 resultaten, getoond 1 t/m 5

Samenwerken in energiehubs: energie lokaal slim organiseren

Informatietype:
Insight
26 april 2024
Een groeiend aantal ondernemers op bedrijventerreinen slaat de handen ineen om samen te verduurzamen. Dat maakt hen minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, reduceert de CO2-uitstoot en helpt het overvolle elektriciteitsnet te ontlasten.

Brains4Work: serious game om uitval te voorkomen op het mbo

Informatietype:
Insight
26 april 2024

TNO ontwikkelt eerste methode voor volledig circulaire elektronica

Informatietype:
Nieuws
25 april 2024

Dit is onze tijd

Informatietype:
Podcast
22 april 2024
11 afleveringen

TNO maakt luchtkwaliteit rondom vliegvelden inzichtelijk

Informatietype:
Insight
22 april 2024