Informatietype:
Webinar
Thema:
Artificiële intelligentie
1 aflevering

AI in de gebouwde omgeving

De gebouwde omgeving is cruciaal voor het behalen van de klimaatdoelen. Zeker als je bedenkt dat de bouw (gebouwde omgeving) in haar huidige vorm een enorme impact (40%) op de CO2 uitstoot heeft. Daarvoor moet er een nieuw energiesysteem komen, o.a. met behulp van AI in de bouw.

We willen met zijn allen de klimaatdoelen 2050 halen. Daarbij gaan we door een overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Onder andere de gebouwde omgeving is cruciaal in het behalen van klimaatdoelen. Zeker als je bedenkt dat de bouw (Gebouwde omgeving) in haar huidige vorm een impact van 40% op de CO-2 uitstoot heeft.

De gebouwde omgeving is dus cruciaal in het behalen van klimaatdoelen. Daarvoor moet er een nieuw energiesysteem komen, o.a. met behulp van AI.

In het Appl.AI webinar hebben we het over de vraag: Hoe kunnen we met AI het nieuwe energiesysteem in de gebouwde omgeving realiseren?

Deze hoofdvraag beantwoorden we in een paneldiscussie met AI beleidsmaker Arjan Walinga (Bouwend Nederland) en MT lid Huub Keizers (Bouw en Techniek Innovatiecentrum).

Bekijk het webinar

Laat je verder inspireren

42 resultaten, getoond 1 t/m 5

Autonome shuttles

Informatietype:
Artikel

Shuttles kunnen het openbaar vervoer toegankelijker, duurzamer en veiliger maken. We ontwikkelden autonome shuttles met omgevingsbewustzijn. Lees meer.

‘Giant AI goes down the European road’

Informatietype:
Insight
31 maart 2023

TNO ondersteunt de alarmerende oproep van Future of Life Institute over AI. Regulering is urgent en kan niet worden overgelaten aan de markt zelf. Lees TNO's reactie.

Eerste overzicht van technieken cyberaanvallen van AI door AI

Informatietype:
Nieuws
17 februari 2023

Kunstmatige Intelligentie wordt in alle internationale trendrapporten gezien als de belangrijkste disruptieve technologie van de komende jaren, ook binnen het cybersecurity-domein.

Eerste wereldwijde conferentie over AI in het militaire domein

Informatietype:
Nieuws
15 februari 2023

REAIM 2023: Conferentie over de belangrijkste voorwaarden, kansen, uitdagingen en risico's van militaire toepassingen van AI.

AI Systems Engineering & Lifecycle Management

Informatietype:
Artikel

Het AI-systeem voor de toekomst. Bij TNO werken we aan AI systemen die ook in de toekomst betrouwbaar blijven en nieuwe functies aan kunnen.