Informatietype:
Webinar
Thema:
Artificiële intelligentie
1 aflevering

AI in de gebouwde omgeving

De gebouwde omgeving is cruciaal voor het behalen van de klimaatdoelen. Zeker als je bedenkt dat de bouw (gebouwde omgeving) in haar huidige vorm een enorme impact (40%) op de CO2 uitstoot heeft. Daarvoor moet er een nieuw energiesysteem komen, o.a. met behulp van AI in de bouw.

We willen met zijn allen de klimaatdoelen 2050 halen. Daarbij gaan we door een overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Onder andere de gebouwde omgeving is cruciaal in het behalen van klimaatdoelen. Zeker als je bedenkt dat de bouw (Gebouwde omgeving) in haar huidige vorm een impact van 40% op de CO-2 uitstoot heeft.

De gebouwde omgeving is dus cruciaal in het behalen van klimaatdoelen. Daarvoor moet er een nieuw energiesysteem komen, o.a. met behulp van AI.

In het Appl.AI webinar hebben we het over de vraag: Hoe kunnen we met AI het nieuwe energiesysteem in de gebouwde omgeving realiseren?

Deze hoofdvraag beantwoorden we in een paneldiscussie met AI beleidsmaker Arjan Walinga (Bouwend Nederland) en MT lid Huub Keizers (Bouw en Techniek Innovatiecentrum).

Bekijk het webinar

Laat je verder inspireren

51 resultaten, getoond 1 t/m 5

Onderzoek TNO en Kieskompas: AI-taalmodellen zijn inconsistent en neigen naar links

Informatietype:
Nieuws
22 november 2023
Uit een experiment van TNO en Kieskompas, waarbij TNO meerdere AI-taalmodellen de stemhulp van het Kieskompas 2023 liet invullen, blijkt dat de modellen aan de linkerkant van het politieke spectrum uitkomen en wisselvallig antwoorden.

Impuls voor TNO faciliteiten voor duurzame mobiliteit, biobased bouwen en AI

Informatietype:
Nieuws
2 november 2023

Nederland start bouw GPT-NL als eigen AI-taalmodel

Informatietype:
Nieuws
2 november 2023

GPT-NL versterkt Nederlandse autonomie, kennis en technologie in AI

Informatietype:
Artikel

AI Lab van start voor effectief en verantwoord toezicht

Informatietype:
Nieuws
20 oktober 2023