Jok Tang

Functie:
Research Manager Build Environment

Hi, ik ben Jok. Ik werk voor het departement Data Science, gespecialiseerd in (1) verklaarbare en betrouwbare kunstmatige intelligentie, (2) hybride kunstmatige intelligentie waar we data-driven en knowledge-driven modellen combineren2, en (3) leren van menselijke taal.

Onze missie is om AI zo menselijk mogelijk te maken, en misschien zelfs beter dan dat. We maken maatschappelijke impact door knowledge-driven en data-driven modellen te combineren op een betekenisvolle en betrouwbare manier. Het combineren van knowledge-driven en data-driven modellen wordt ook wel Hybrid AI genoemd.

We integreren onze kennis om AI innovaties te ontwikkelen die mensen kunnen besturen en vertrouwen om zich te conformeren aan Europese waardes zoals data souvereiniteit. Ons doel is om internationaal erkend te worden voor value-drive data science: een objectieve organisatie die de maatschappij helpt om betrouwbare informatiesystemen te realiseren.

Ons departement overbrugt de kloof tussen maatschappij, industrie en wetenschap op het gebied van data science, door behoeftes van de maatschappij te herkennen en ze te koppelen aan geavanceerd wetenschappelijk onderzoek. We worden veel erkend als Data Science experts binnen en buiten TNO. Intern helpen wij om TNO's AI onderzoeksagenda vorm te geven. Extern worden we beschouwd als brandpunt waar kennis van onderzoek en toegepaste aspecten van data science kunnen worden gevonden.

Den Haag - New Babylon

Anna van Buerenplein 1
2595 DA Den Haag

Postadres

Postbus 96800
2509 JE Den Haag