Informatietype:
Webinar
Thema:
Zonnetechnologie
Duurzame zonne-energie op land en water
Zonne-energie en veiligheid
Zonnemodules en massamaatwerk
4 afleveringen

Zonpositief webinars

Bekijk 4 webinars over zonne-energie: zonne-energie op weg naar impact, innovaties in zonne-energie-technologie, betaalbare zonne-energie van elk oppervlak en tijd voor duurzame zonne-energie.

Webinar 1: Zonne-energie op weg naar impact

Zonne-energie (pv) is een onmisbare bouwsteen voor een duurzaam en klimaatneutraal energiesysteem; wereldwijd, in Europa en in Nederland. De kosten zijn spectaculair gedaald door een zeer succesvolle combinatie van innovatie en opschaling door marktontwikkeling. Dat is goed nieuws voor de noodzakelijke energietransitie, maar tegelijkertijd zijn er toenemende zorgen en vragen over de manier waarop de groei wordt gerealiseerd.

Webinar 2: Betaalbare zonne-energie van elk oppervlak

Op maat gemaakte producten grootschalig en betaalbaar produceren. Het lijkt een tegenstelling, maar is de toekomst van zonne-energie. Nieuwe manieren om zonnepanelen te integreren zodat ze onzichtbaar zijn of juist een esthetisch onderdeel worden van een geschikt oppervlak.

Webinar 3: Innovaties in zonne-energie-technologie (Engels)

Hoogwaardige toepassingen tegen lagere kosten: zonne-energie is betaalbaar en betrouwbaar geworden door innovaties, schaalvergroting en standaardisatie. De afgelopen 20 jaar is de efficiëntie verdubbeld terwijl de kosten met een factor 20 zijn verlaagd. Dit is een Engels gesproken webinar.

Webinar 4: Tijd voor duurzame zonne-energie

Tijdens dit interactieve webinar bespreken we hoe zonne-energie nog duurzamer kan worden en gaan we in op de voetafdruk van zonnestroom, op circulariteit en op recycling van zonnepanelen.

Laat je verder inspireren

30 resultaten, getoond 1 t/m 5

Solar maakindustrie terug naar Brabant

Informatietype:
Podcast
18 juli 2024
1 aflevering
Ooit liep Nederland voorop met solartechnologie, maar het was China dat een succesvolle solarindustrie opzette. Ongeveer 3 van elke 4 zonnepanelen in Nederland komt uit China.

Minder energie-opbrengst door snelle schaduw windturbines op zonnepanelen

Informatietype:
Nieuws
15 december 2023

Productie van zonnepanelen terug naar Europa

Informatietype:
Webinar
21 november 2023
1 aflevering

Productie van zonnepanelen terug naar Europa

Informatietype:
Artikel

Zonpositief

Informatietype:
Podcast
21 augustus 2023
4 afleveringen