Missie en strategie

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de ruim 3200 professionals van TNO, dagelijks aan. Dit doen we samen met partners en gericht op negen domeinen.

Over TNO

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie. Wij geloven in gezamenlijke creatie van waarde in maatschappelijke én economische termen. Wij richten ons op innovaties voor negen domeinen:

  • Bouw, Infra & Maritiem: ‘Robuuste constructies én duurzaam gebruik’
  • Circulaire Economie & Omgeving: ‘Verduurzaming richting geven en versnellen’
  • Defensie en veiligheid: ‘Wij zetten onze kennis en technologie in voor veiligheid’
  • Energie: ‘Versneld naar een duurzame energievoorziening’
  • Gezond leven: ‘Gezond werken en leven bevorderen’
  • Industrie: ‘Innoveren voor werkgelegenheid, welvaart en welzijn’
  • Informatie & Communicatie Technologie: ‘Digitale transformatie duiden en versnellen’
  • Mobiliteit & Logistiek: 'Realiseren van leefbare en duurzame steden'
  • Strategische Analyses & Beleid: 'Complexe vraagstukken omzetten in concrete innovaties'

Doelgericht innoveren, dat is waar TNO voor staat. We ontwikkelen kennis niet om de kennis, maar om de praktische toepassing.

Onze missie

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

Onze strategie

In nauwe samenwerking met onze stakeholders stellen we elke vier jaar een strategisch plan op waarin we beschrijven hoe wij onze missie invullen. Dit plan is onze offerte aan de samenleving. Onze strategie is een weerslag van door ons waargenomen trends in maatschappij en technologie. In nauwe afstemming met onze stakeholders hebben wij domeinen en speerpunten gedefinieerd waarop wij ons richten. Deze zijn in lijn met de uitdagingen en ambities van de Topsectoren en de maatschappelijke thema’s in Nederland en Europa.

Meer informatie

Zoekt u informatie over wat wij doen in een domein? Selecteer dan een aandachtsgebied waarbinnen uw onderwerp zich afspeelt. Wanneer u vervolgens een onderwerp selecteert, krijgt u ook informatie over de TNO-expert die u hierover te woord kan staan.

Als uw aandachtsgebied niet scherp af te bakenen is, kijkt u dan onder aandachtsgebieden of gebruik de zoekmachine op de homepage.

Wilt u weten hoe TNO werkt kijk dan bij Onze Werkwijze.

U kunt ook contact opnemen met de TNO Wegwijzer.

Lees Vliegwiel voor innovatie in Nederland

TNO Strategisch Plan 2018 - 2021

Lees
Nieuws

Extra geld EZK voor innovatie belangrijk voor maatschappelijke onderzoeksgebieden

27 februari 2018
Het kabinet onderschrijft met het extra geld voor innovatie terecht het maatschappelijk en economisch belang van toegepast onderzoek in Nederland. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat... Lees verder
Nieuws

TNO publiceert strategisch plan 2018-2021

16 mei 2017
De titel ‘Vliegwiel voor Innovatie in Nederland’ van het strategisch plan 2018-2021 van TNO geeft de ambitie en taakopdracht aan die TNO zich de komende jaren heeft gesteld. De kern van wat TNO doet,... Lees verder

Over TNO

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.