nieuws

Passief exoskelet ondersteunt militair bij dragen grote lasten op rug

18 nov 2016

Gisteren stond een Marinier met de door TNO en InteSpring ontwikkelde Exobuddy in de schijnwerpers tijdens het NIDV-symposium in Rotterdam. Viceadmiraal De Waard, directeur DMO, besteedde in zijn key-note speech aandacht aan technologische innovatie bij Defensie en haalde dit project aan als een succesvol voorbeeld van samenwerking in de gouden driehoek – kennisinstituten, bedrijfsleven en Defensie.

De afgelopen jaren is de persoonlijke kleding en uitrusting van onze militairen in het veld toegenomen tot wel 60 kg. Het te voet verplaatsen wordt een steeds grotere uitdaging met als effect verminderde situational awareness door vermoeidheid, blessures en pijn en slijtage van gewrichten en schouders. Daarom zijn kennisinstituut TNO, het Defensie Kenniscentrum Militair & Uitrusting en het bedrijf InteSpring samen de “weight challenge” aangegaan. In het resulterende Nationaal Technologie Project wordt, met steun van Defensie Kennis & Innovatie, de Exobuddy ontwikkeld: een exoskelet dat ervaren last van bepakking met minimaal 50% reduceert en is ontworpen voor optimaal behoud van beweeglijkheid zonder gebruik van externe energiebronnen.

Roadmap

Operations & Human Factors: Een effectieve, efficiënte en flexibele krijgsmacht

Mensen halen graag het beste uit zichzelf. Door deze persoonlijke opbrengsten zo groot mogelijk te maken én de interactie met anderen te verbeteren, komen wij tegemoet aan een van de grootste uitdagingen... Lees verder
Nieuws

Ing. Eduard Winckers

Contact

Ing. Eduard Winckers

  • SMP
  • Soldaat Systeem
  • Human Factors
  • Camouflage
  • PPE
E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.