nieuws

Gijs de Vries en Louise Verheij van Wijk treden toe tot TNO Raad van Toezicht

29 aug 2019

Gijs de Vries en Louise Verheij van Wijk worden door de Kroon benoemd als respectievelijk voorzitter en lid van de Raad van Toezicht van TNO.
Mr. P.G. Gijs de Vries

Mr. P.G. (Gijs) de Vries volgt de heer Kees Linse op, die op 1 juli dit jaar aftrad wegens het bereiken van de wettelijke leeftijdsgrens van 70 jaar. De heer de Vries heeft sinds 1983, na zijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht, uiteenlopende functies vervuld op het gebied van strategie, beleidsvorming en procesverbetering. Zo was hij van 2014 tot 2018 algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis; daarvoor was hij lid van de Raad van Bestuur van EY (verantwoordelijk voor de consultancy tak) en lid directie van Capgemini (verantwoordelijk voor sales & marketing). Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en het Integraal Kankercentrum Nederland. Ook is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Arbo Unie en van het bestuur van de Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving. Daarnaast richt hij zich op Executive coaching bij het coaches of industry netwerk van Next Generation Leaders.

Ir. L. (Louise) Verheij van Wijk

Ir. L. (Louise) Verheij van Wijk zal mevrouw Ingrid Faber gaan opvolgen als lid van de Raad van Toezicht. Mevrouw Faber verlaat de Raad van Toezicht wegens het verstrijken van haar tweede benoemingstermijn. Mevrouw Verheij van Wijk studeerde Aerospace Engineering aan de TU Delft. Zij heeft vanaf 1996 verschillende leidinggevende functies vervuld bij Philips Consumer electronics, semiconductors en de laatste 10 jaar als vice president bij Philips Healthcare. Zij heeft zich altijd op het snijvlak van technologie en mens begeven en specifiek op het relevant maken van technologische innovaties voor de mens.

Nieuws
Contact

Drs. Maarten Lörtzer

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers

Mediavragen?

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.