nieuws

How Am I blogs

15 apr 2020

Eind maart heeft TNO de HowAmI-app gelanceerd, waarbij we het welbevinden van werkend Nederland gedurende de coronacrisis monitoren. Met de HowAmI-app wil TNO inzicht krijgen in de situatie van werknemers onder deze bijzondere omstandigheden en naar aanleiding hiervan adviezen uitbrengen. Resultaten, initiatieven en adviezen van experts worden gedeeld op de site van Monitor Arbeid. Wekelijks worden hier nieuwe HowAmI-blogs geplaatst.

Blog 9 - UPDATE: ADEMHALEN NU DE KINDEREN WEER NAAR SCHOOL GAAN
In het blog “Zorgtaken maken verschil tussen ontspannen of gestreste corona-tijd” lieten we weten dat uit onderzoek bleek dat de zorgtaken werknemers niet in de koude kleren gingen zitten. Is er dan ook wat veranderd sinds de scholen en de opvang weer (deels) open zijn? Ja zeker! Lees hier een update.

blog 8 - WIE DOET DE POEPLUIER EN WIE KAN EEN RONDJE HARDLOPEN

In het onderzoek ‘Werken tijdens de corona-crisis’ vragen we deelnemers die een partner hebben en ook zorgtaken, naar de onderlinge verdeling daarvan. ‘Normaal’ wordt gemiddeld 60% gedaan door de vrouw en 40% door de man. Hoe is dat veranderd? En hoe verdeel je de zorgtaken op een juiste manier?

BLog 7 - Hoe zet je jezelf aan het werk?

Maar niet op gang kunnen komen en om drie uur ’s middags er de brui aan geven… Het is om verschillende redenen niet altijd gemakkelijk om thuis geconcentreerd te werken. Madelon van Hooff is gespecialiseerd op het vlak van stress en herstel, verveling op het werk en positieve arbeidsmotivatie. Ze vertelt in dit blog over oorzaken en mogelijke oplossingen.

Blog 6 - Onderzoek wijst niet op hoge stress-levels onder werkenden

Bij de deelnemers aan het TNO-onderzoek ‘Werken tijdens de corona-crisis’ blijken de stressniveaus behoorlijk mee te vallen. Men heeft wel wat moeite met concentratie en ook de combinatie tussen werk en privé vormt een uitdaging. Hoewel dat niet altijd makkelijk is, lijkt het erop dat de deelnemers daar vrij goed mee om kunnen gaan.

blog 5 - MINDER RENNEN EN VLIEGEN

We zitten in een onzekere tijd waarin veel mensen heftig worden getroffen. Toch zijn er ook positieve ontwikkelingen te bespeuren. Zo wordt er meer verbinding gevoeld en zijn er deelnemers die meer tijd hebben.

blog 4 - LEIDINGGEVEN AAN THUISWERKERS

Een groot deel van de deelnemers werkt nu vanuit huis en uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat procedures en taken niet altijd duidelijk zijn. Dit is goed te verklaren, want leiding geven op afstand vraagt om een andere stijl van leidinggeven.

blog 3 - MOEITE MET SLAPEN? DOE ALS EEN KAT

Eten, wasbeurt, even een dutje (bij voorkeur in de zon), nog eens een paar happen eten, daarna het vaste rondje in de buurt. Katten hanteren een vaste dagelijkse routine. Experts van TNO vertellen dat routine ook voor mensen en belangrijk recept is voor een goede nachtrust.

blog 2 - 4 BASISPRINCIPES OM ZO GOED MOGELIJK THUIS TE WERKEN

Van een speciaal voor dit doel ingerichte werkplek naar de eettafel, en van de dagelijkse wandeling naar de trein nu alleen de trap af. Nu we massaal thuiswerken is het tijd om stil te staan bij de manier waarop fit en vitaal blijven in deze omstandigheden.

blog 1 - TIPS VOOR THUIS MET HET GEZIN

De huidige thuisblijfsituatie roept veel vragen op bij ouders én kinderen. Om gezinnen hierin te ondersteunen zijn diverse adviezen samengebracht in een tipsheet ‘Coronavirus: Tips voor thuis met je gezin’.

Nieuws

‘Werken tijdens de Corona-crisis’: TNO adviseert

25 maart 2020
TNO lanceert de HowAmI-app waarbij we het welbevinden van werkend Nederland gedurende de crisis monitoren. Wekelijks worden adviezen geformuleerd en gedeeld om werknemers én werkgevers te helpen zo goed... Lees verder