Bouchra Al Lamaakchaoui

Functie:
Corporate recruiter

De grootste innovaties van deze tijd beginnen met een ingeving van een nieuwsgierige wetenschapper. Beschikken haar kandidaten voldoende over deze eigenschap? Daar is corporate recruiter Bouchra nieuwsgierig naar.

“De unit Defence, Satefy & Security (DSS) is in ontwikkeling. Als corporate recruiter zoek ik kandidaten die met grensverleggend onderzoek een bijdrage willen leveren aan een veilige wereld. In de voorbereidende gesprekken met de researchmanagers en ook tijdens de selectiegesprekken zelf verwonder ik me elke keer weer over de gave en bijzondere projecten en onderzoeken die we hier doen. Van radartechnologie tot AI, van drones tot cyber security. Ik ben er trots op dat ik hier indirect mijn steentje aan kan bijdragen.”

Impact maken

“Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik mezelf de tijd gegeven om uit te vinden wat ik graag doe. Toen ik in 2019 ging werken als recruiter bij een IT-bedrijf ontdekte ik hoeveel voldoening het me geeft om impact te kunnen maken in iemands leven. Werk is hier immers een belangrijk onderdeel van. Ik lever graag een bijdrage door mensen blij te maken met een baan die bij hen past, zeker als zij met hun expertise ook iets toevoegen aan de organisatie.

Als recruiter bij TNO ben je niet alleen opzoek naar nieuw talent, maar ook naar je toekomstige collega. Wat leuk is daaraan is dat je ook na de indiensttreding nog contact blijft hebben. Iemand blij en enthousiast maken. Iets nieuws leren. En verrast worden door een ontmoeting. Als ik deze drie dingen uit een dag kan halen, heb ik een topdag.”

Mooie stap in je loopbaan

“Voor DSS werf ik regelmatig kandidaten die net zijn afgestudeerd of dat bijna gaan doen. Bij TNO krijg je de kans om van datgene waar je hart ligt, je werk te maken en je talenten te ontdekken en ontwikkelen. Je krijgt hierin ondersteuning, maar er is geen vastomlijnd loopbaanpad voor je uitgestippeld; je hebt zelf de regie in handen. TNO is een aantrekkelijke werkgever. We lopen voorop in onderzoek en innovatie en je draait vanaf dag één dag mee in een team met hoogopgeleide experts die oprecht geïnteresseerd zijn in jouw ideeën.”

Enthousiast en nieuwsgierig

“Waar ik op let bij een kandidaat, behalve het cv? Vooral op enthousiasme – dat bespeur ik vaak al in het eerste telefoongesprek – en nieuwsgierigheid. Een nieuwsgierige houding gaat je bij TNO veel brengen. Net als out-of-the-box denken en hier ook iets mee doen, bijvoorbeeld een business case uitdenken op basis van een idee dat je hebt, zodat je hier ook echt onderzoek naar kunt gaan doen. Met die houding kun je net het verschil maken in het vinden van een nieuwe manier om Nederland veiliger te maken.”